Плевнелиев: Няма да допускаме самолети с оръжие към Сирия

"Няма да допускаме военно-транспортни самолети, които носят оръжие за Дамаск". Това обяви президентът Росен Плевнелиев в Пловдив. По думите му позицията на България към Русия е твърда.

По същата тема депутатът от Патриотичиня фронт Красимир Каракачанов заяви пред "Нова телевизия", че опасенията на Външно министерство за това какво носят руските самолети са безпочвени.

"Ако нашите руски партньори са честни към нас, техни самолети ще летят спокойно над България", посочи Росен Плевнелиев.

Президентът добави още, че всичко около отказа е било съгласувано с него и той е дал зелена светлина за всичко, което българската държава е направила.

С това решение България се доказа като лоялен член на НАТО, посочи още държавният глава.

Ако руските колеги са съгласни да бъдат проверявани полетите им на българското летище, ще им издадем разрешение. Така външният министър Даниел Митов отговори вчера на руското недоволство след отказа на България да предостави коридор за полети към Сирия.

#1 Skrita_Sila_M 10.09.2015 в 14:55:16

А така, по-католици от папата, ням акато гърците да се излагаме и да се маеме. Всяка дум на Ген Сек'а, оппп пардон, американския президент е заповед за нас.

#2 Шамито 10.09.2015 в 15:42:57

И е прав.За подлогата друга алтернатива няма.Тя си знае това за което и плащат.Стремеж да задмине по сервилност бай Тошо.Но Роско никога не ще достигне сантимента по Тодора.

#3 VK 10.09.2015 в 17:34:34

"... ням акато гърците да се излагаме и да се маеме..." Ей, много мъка че сме отказали на Русия да достави за един диктатор с оръжие през нашата територия. А понеже сте много наясно с "международното положение", случайно некой да си спомня че в Гърция има служебно правителство с една единствена задача да проведе нови избори. Правителство , дето е за 20 дена, и от 10 дни е поело властта, точно на руснаците мераците са му на дневен ред....

#4 Nikkor 10.09.2015 в 21:09:40

Обаче ако самолетите беха хамерикански щехме да ги пуснем, не ли ? Нема по-голем нещастник от тоя. Путка отсякъде. Трябваше той, не синът му да умре. Щяхме да се отървем от една подлога. Боклук на боклуците. Утре ще ни обясни как тряа да приемем неколко милиона бежанци мюсюльманьи, щот без туй раждаемоста ни туй-онуй. Бахти и нещастника, няма ли кой в София кат го срещне да му бие три шамара?

#5 Conspirator 10.09.2015 в 22:31:28

Оръжие за диктатора? 09.11.2010 година.Диктаторът на официално посещение в България. http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/11/09/989686_prezidentut_na_siriia_e_na_poseshtenie_v_bulgariia/ Кой ли им завъртя ''бурмите''на българските политици,че сега един през друг си плюят в устата. Или разчитат на късата памет на добитъка. ''Във връзка с посещението в центъра на София се въвеждат временни промени в организацията на движение, съобщи общината. От 7 ч. днес до приключване на мероприятието се забранява престоят и паркирането на паркингите до хотел "Шератон". От 8.30 до 11.45 ч. се забраняват престоят и паркирането на ул. "Оборище" между ул. "Г. С. Раковски" и ул. "11-и август", а от 11.00 до 15.30 ч. и на ул. "Шипка" между ул. "Св. Климент Охридски" и ул. "Сан Стефано". От 9.30 ч. до приключване на мероприятието се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по ул. "Оборище" между ул. "Г. С. Раковски" и ул. "11-и август". Закриват се паркинг "синя зона" и "служебен абонамент". Вчера президент,днес диктатор....По заповед на щуката.

#6 VK 11.09.2015 в 00:08:57

"Оръжие за диктатора?" --------- Ъ-хъ! "Вчера президент,днес диктатор....По заповед на щуката." ----------- Между вчера и днес този президент изби част собствения си народ и продължава да го прави. Повече от 4 милиона сирийци са бежанци. Този президент е причината ИД да се превърне в това, което е сега. Така стана днес диктатор, а не по нечия заповед. Но нищо не пречи да си го харесваш, то има хора и Хитлер харесват...може би и повечето от коментиращите по-долу също .

#7 dedo adji 11.09.2015 в 00:22:53

Барабар плевню с мъжете. И каналджията за ибрикчия.

#8 Conspirator 11.09.2015 в 02:21:05

Асад бил направил ИДИЛ това,което е сега?!?!?!?!?! Водопроводчик,теб в час по трудово обучение ли са те правили или си маскиран Ончо? 2013 година окончателно бяха сключени най-важните сделки за иракския петрол/в южната част/.Правителството на Малеки,всъщност отдаде иракският петрол на руски компании.Затова загърмяха по два-три атентата на ден и хиляди хора измряха.Когато и това не помогна,лятото на 2014 година се пръкна ИДИЛ като регионален играч и смъкнаха Малеки от власт/поради несправяне с нарастващата терористична заплаха?!?/ Когато ИДИЛ свърши това,за което беше създаден/да блокира централен Ирак и да овладеят двете най-важни рафинерии в страната,същият този ИДИЛ се насочи към....кюрдските територии в Сирия/но НЕ и в Ирак/.Защо?Ами простичко е.Първият вариант предвиждаше кюрдите да бъдат почти смачкани/със съответните два милиона бежанци в Турция/и поради тази причина спешно въоръжени до зъби,за да се бият за земята си.Вторият вариант допускаше пълното им размазване,но тогава НЯКОЙ щеше да се втурне да ги освобождава. ИДИЛ е създаден,за да бъде унищожен,а на негово място трябва да се появят две държави.Сунитска и кюрдска.Останалата територия на Сирия/без Дамаск/може и да остане за алауитите на Асад.Иначе и те ще се втурнат към Европа. Големият зор на Големия брат е да се създаде сунитско държавно формирование,което да кореспондира директно с границите на Турция и Саудитска Арабия,но не съвсем.Южната граница на Турция я гласят за кюрдска държава.Нещо като санитарен кордон за нео-османските мераци на Турция. В сегашната ситуация,единственият печеливш,ударил джакпота е държавата Израел.Абсолютно всички други губят неимоверно много.Камиларите дето имат много повече петрол и долари от акъл могат да предложат само един експортен продукт освен петрола.Уахабизъм и джамии. А Плевнелиев?Него не го броят и за камила.Него го пращат в Азербайджан при Илхам Алиев/син на Гейдар Алиев/ и при Гурбангули Мяликгулевич Бердимухамедов/син на Туркмен баши/,щото и двамата са синове на бащи президенти/като Асад/ама не са диктатори.Хич!Изобщо дори!В Туркменистан дори имало две кафенета с Интернет в съотношение пет ченгета на компютър. Само да не си помислите,че искам да кажа лоша дума за бате Бойко.Щото и той се върти напоследък из Туркменистан и Азрбайджан.Той е футболист човека.Колективен играч.Ако има нек,ви пари,не,кви фондове ще резне лентичката за тържествено откриване и на Армагедонското поле.

#9 TheRock 11.09.2015 в 12:12:38

Това е достоен президент! Който не го харесва да хваща ибрика и в Сирия!!!

#10 dedo adji 11.09.2015 в 23:32:32

Ти върви ако щеш на майната си. Аз си оставам тук. А след някоя и друга година и плевню ще си вдигне чуковете и ще отиде в борда на някоя фирма да си инкасира достойното президентство.

#11 TheRock 13.09.2015 в 23:05:22

Върви ти на майната си! Глупак!

Новините

Най-четените