Станишев съветва БСП за президентските избори

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев призова за силна лява кандидатура на президентските избори. Той посъветва БСП „да подходи достатъчно широко" и да започне преговори с други партии.

„Ние трябва да сме инициатор на диалога към другите леви формации", каза Станишев, но без да конкретизира дали АБВ на експрезидента Първанов. Бившият дългогодишен лидер на БСП й препоръча да се отвори към центъра и избирателите, които се колебаят.

На въпрос дали Миков трябва да бъде сменен Станишев отговори: „Не очаквайте аз да бъда част от някаква фракция в БСП. Не съм играл и няма да играя подобна роля, но всеки кандидат, в това число и председателят на партията Михаил Миков, трябва да дадат своята визия за политиката на БСП".

През пролетта предстои конгрес на червената партия, който да приключи отчетно-изборния цикъл от местните избори и да избере нов лидер на партията.

Станишев раздаде традиционната баница с късмети на журналисти в офиса си на европейски депутат, а предстоящият вот за държавен глава определи като „най-голямото изпитания" на червената партия.

Евентуален нов политически проект на Лютви Местан ще е неуспешен, прогнозира още Станишев. Според него ДПС е достатъчно „стабилна и опитна партия", за да реши своите вътрешни проблеми.

От новогодишната баница лидерът на ПЕС си изтегли късмет: "На теб се пада път далечен - да скиташ много си обречен, но тук в родната ти къща една любов ще те завръща".

#1 bono 11.01.2016 в 21:05:39

Станишев много бързо забрави, че в последните няколко избори все губи ама нейсе!!! Важното е да продължава в същият дух!!!

Новините

Най-четените