Гладувала заради Марадона, отказала се от аборт да роди Роналдо, изгонила сър Алекс заради Погба

Дори Барселона да спечели битката срещу ПСЖ и останалите желаещи клубове да имат 23-годишния полузащитник на парижани Адриен Рабио, каталунците вероятно ще трябва да оцелеят в още един напечен сблъсък на масата за преговори - с Вероник Рабио, майка на футболиста и негов агент.

А това, уверяваме ви, не е толкова лесно, колкото ви изглежда.

Вероник бди над сина си като майка орлица, а думата й за него е закон. Понякога, естествено, прекалява, но е убедена, че тя е човекът, който най-добре може да се бори за интересите му.

Когато Карло Анчелоти кани 16-годишния Адриен да се присъедини към групата на първия отбор за подготвителен лагер в Катар (безпрецедентна чест за тийнейджър), Вероник му забранява да тръгне за Доха. Майката на полузащитника е обидена на италианския наставник, че е позволил приятелките и съпругите на играчите да пътуват с тях, а тя не е получила лична покана да придружи сина си.

Заради дързостта й Рабио е заточен под наем в Тулуза, а наставникът на "виолетовите" Ален Казанова разказва: "Никога не съм имал проблеми с него, а само с майка му. От първия ден ми заяви, че иска да присъства на всички тренировки. Разбира се, аз й забраних. Освен всичко друго, заради което това беше неприемливо, играчът щеше да се чувства доста неловко пред съотборниците си, ако майка му е край тъча на всяко занимание."

Но на Вероник й е все едно кой е срещу нея, когато си е наумила нещо. Дали е Карло Анчелоти, Лоран Блан, Томас Тухел или ръководството на ПСЖ - няма значение.

Всеки път тя иска за сина две основни неща - да получава достатъчно игрово време и договор с възможно най-добрите финансови условия.

Не се церемони много по време на преговорите и е доста делова: "Искам това, това и това за Адриен. В противен случай той ще напусне", са думите, които чуват хората, имали (не)щастието да се сблъскат с госпожа Вероник.

Непреклонна е, защото животът я е направил такава.

Преди 10 години съпругът й получава инсулт и остава напълно парализиран. Адриен още е в основното училище, а издръжката на семейството се стоварва изцяло върху нея.

С партньор, прикован на легло и силно ограничени възможности, тя подкрепя сина си по време на целия му футболен път и знае цената, която са платили, за да се превърне в това, което е.

Затова сегашната ситуация на 23-годишния играч на ПСЖ не бива да ви учудва.

Всички са наясно какъв потенциал притежава полузащитникът, но се умориха от властната му майка и нямат нищо против да прехвърлят главоболието "Вероник Рабио" на следващите смелчаги, които са готови да се изправят срещу всеотдайната орлица.

Именно тя стана причината футболистът да отклони на няколко пъти предложенията за проължаване на контракта от страна на шефовете на парижани.

Изглежда, че много скоро ще видим Адриен усмихнат с екипа на Барселона, Байерн Мюнхен или Манчестър Сити. И бъдете сигурни - майка му ще бъде до него.

Вижте в галерията още истории за суперзвезди на футбола и техните майки.

Новините

Най-четените