Тиери Анри обясни защо Скоулс е бил по-добър от Джерард (видео)

Тиери Анри обяви Пол Скоулс за по-добър футболист от Стивън Джерард. Запитан кой противник би искал да има до себе си като съотборник, Анри назова легендата на Манчестър Юнайтед.

„Той мислеше в бъдеще. Той беше метрономът на Манчестър Юнайтед. Всеки път, в който играехме срещу тях, първата ни цел бе да спрем него“, каза Анри в студиото на Sky Sports, където бяха още Гари Невил и Джейми Карагър.

Невил не скри радостта си от избора на Анри, а Карагър веднага попита защо не Стивън Джерард. „Следващият, когото щях да назова, е Стиви Джи – отговори Анри. – Стиви Джи много се доближава, но няма как да не избера Скоулс.“

В кариерата си французинът игра с велики халфове като Патрик Виейра и Сеск Фабрегас в Арсенал и Шави и Иниеста в Барселона, но явно все още помни и гения на Скоулси.

Пол Скоулс е една от най-големите легенди на Манчестър Юнайтед, като прекара цялата си кариера на „Олд Трафорд“. Част от Випуска на 1992 година, Скоулс спечели 11 титли на Висшата лига и на два пъти триумфира в Шампионската лига с „червените дяволи“.

Новините

Най-четените