Най-добрите видеоигри на 2016

По традиция месец декември е време на награди, класации и равносметки за отиващата си година.

Това се отнася с пълна сила и за гейм индустрията, а един от най-големите форуми, където се отличават заглавията от последните 12 месеца са The Game Awards.

Става въпрос за събитие, подобно на наградите „Грами" и на музикалните награди на MTV, съчетаващо раздаване на годишни отличия за видеоигри с презентации и анонсиране на нови заглавия.

Церемонията се проведе на 1 декември и както обикновено, тя бе съпроводена с доста емоции, интересни анонси, нови трейлъри и, разбира се, връчването на награди в повече от дузина категории.

Тазгодишното издание предизвика някои спорове както при номинациите, така и при победителите.

Цяла една категория, „Най-добър фен проект", направо бе премахната, след като броени дни преди връчването на наградите Nintendo забрани работата по Pokemon Uranium и Another Metroid 2 Remake заради нарушените авторски права.

Нищо от това обаче не помрачи празничното настроение и наградите намериха своите собственици в лицата на някои от най-изтъкнатите студиа, дизайнери и заглавия.

В галерията си припомняме изминалата година в гейминга и представяме най-добрите игри на 2016 - така, както бяха отличени в основните категории на The Game Awards.

#1 ImaIma 05.12.2016 в 19:27:59

Overwatch най - големия х.. извинете.

#2 Sluffy 05.12.2016 в 20:34:32

Много прехвален и популиски избор за най-добра игра на годината. "Браво".

#3 Ван 09.12.2016 в 10:51:42

Играя игри от сигурно 20 години, нито съм чувал за нито имам желание, след като видях номинираните и победителите. Тази година имаше една игра, която единодушно обра всички овации и едно студио, което спечели огромно признание за работата си. Говоря за The Witcher 3: Wild Hunt и CD Projekt (РЕД). Колкото до останалата част от класацията: 1. Не знам как по-точно Doom е победител, в която излязоха игри като TitanFall, Battlefield 1, Farcry, Call of duty ( ...там поредния) и още една кофа заглавия, които сложиха Doom в малкия си джоб. 2. Най-добът action-adventure Dishonored 2 ?! Тук ще се посмея. Не знам кой и на каква база е обявил Stealth жанра за Action-Adventure ама това сигурно само от Wikipedia ще го одобрят. Иначе е хубава игра. 3. Inside е най-добра инди игра ? Ква е тая (анти Steam) фейсбук класация ве ?! 4. Конзолните представители са ...Uncharted ?! Това ли е ? Ще е хубаво хората, които дават тази престижна награда да играят повече видео-игри.

Новините

Най-четените