Календарът Pirelli 2017: Горещи актриси и протеже на Путин

Пенелопе Крус, Кейт Уинслет, Хелън Мирън, Никол Кидман, Ума Търман и Джулиан Мур са сред суперзвездите, чиито снимки ще красят календара на Pirelli за 2017 г.

Новото издание продължава линията на отклоняване от традициите с полуголи и голи топ модели и поставя под общ знаменател "актриси, които са постигнали огромен успех".

Сред избраниците да застанат пред обектива на немския фотограф Питър Линдберг присъства и едно доста загадъчно име -  Анастасия Игнатова. Коя е тя - бе сред най-обсъжданите теми, когато стана ясно, че ще е на страниците на Pirelli 2017.

Игнатова е добре позната в родината си, но не и извън нея.

Анастасия е доведена дъщеря на Сергей Чемезов, който е сред най-приближените хора на президента Владимир Путин.

Бившият контраразузнавач е генерален директор на корпорацията "Ростех" за разработка и производството на високотехнологична промишлена продукция за граждански и военни цели.

Майката на Анастасия Игнатова е Екатерина Игнатова, която е втората съпруга на Чемезов. Те се познават от дълго време от съвместната си работата в различни компании, както и като съветници на президента.

Игнатова се занимава с банково дело, недвижими имоти, ресторантьорство и инвестиции в областта на технологиите и медицината... И въобще - всичко, което може да си представите и е доходоносно.

Най-известният й проект в миналото е компанията "Кате", специализирана в производството на автоматични скоростни кутии за автомобили.

Връзката между Игнатова и Чемезов прозира в края на миналото десетилетие, когато заводът "АвтоВАЗ", в който най-големият акционер е "Ростех", налива около 500 млн. рубли в "Кате".

За 2009-а Игнатова декларира доходи от над 13 млн. долара, а по това време се оттегля от президентския пост на компанията.

Оттогава се води официално "безработна", но това в никакъв начин на повлиява на благосъстоянието й. В следващите години Игнатова декларира по около 10 млн. долара средно на година.

Екатерина Игнатова

През 2011-а във фамилния бизнес влиза и Анастастия, която придобива 50% от компанията "Креативмедцентр", която майка й създава в партньорство с крупния предприемач Михаил Прохоров и е насочена към откриването на медицински центрове, клиники и болнични заведения.

Настя, както я наричат близките, завършва МГИМО (Московски държавен институт по международни отношения) през 2009 г. по специалност "Връзки с обществеността" и специализация "Връзки с обществеността в сферата на бизнеса".

През 2013-а защитава докторантура в катедра Политическа теория и придобива научна степен кандидат на политическите науки.

От Pirelli обаче я представят като успешен предприемач в сферата на здравеопазването и дизайнер, въпреки че "Креативмедцентр" отдавна бе обявена в ликвидация.

Поради тази причина попаденето на Настя на страниците на календара предизвика голямо учудване в Русия, където някои виждат намесата на дългата ръка на Путин и приятелството му с Чемезов.

Втори ден Игнатова е търсена за коментар от медиите с какво заслужи голямото признание, но тя не желае да говори по темата.

От Pirelli пък я обявиха единствено за "специален гост", без да дават повече подробности.

"Специалната" Настя и "второстепенните" Пенелопе Крус и Хелън Мирън ще видим в новия проект в края на ноември.

А вие можете да видите някои от снимките за календара още сега в галерията.

Новините

Най-четените