Незабравимите футболни екипи - от Реал до Реал

Замисляли ли сте се кога е първият път, когато се загледахте в екипите на отборите като дете? Как си казахте: тези изглеждат огромни в червено, или: колко е стилно бялото на Реал...

Помните ли как ви хвана окото спонсор на фланелката на любим отбор и как се наби в очи - "Sharp" с Юнайтед, "Mediolanum" на големия Милан на Саки, "Ariston" на гърдите на Юве или "Carlsberg", който не слизаше от фланелката на Ливърпул цяла вечност.

Екипите на отборите са преходни, понякога не се задържат в един дизайн и два поредни сезона. Нали това е целта днес - да направиш нови и нови, да продадеш повече и повече...

Но през годините някои останаха паметни и при споменаването на някоя голямо първенство пред очите ти изникват именно цветовете. Платини от Евро 84? Как да не го помним, летящ с извадената фланелка с огромния жълт петел на гърдите.

Или италианците през 1990-а, с техните бляскаво и стилно сини екипи, излезли като от модно списание.

Да не говорим за великия екип на Холандия от едно от най-прекрасните първенства - през 1988 г., когато голът от друга планета на Ван Бастен ни направи вкупом за известно време запалени фенове на "оранжевите". Те какъв екип носеха! Революция!

Онлайн порталът 101greatgoals направи мащабно допитване до запалянковци и ето резултатите - това са 15-те фланелки, получили най-много гласове като култови и незабравими футболни екипи.

Някои сигурно имате в гардероба у дома, други ще ви накарат да се усмихнете и да се сетите за велики личности от миналото Кемпес, Пеле, Муур, Папен, Шукер, Баджо, Батистута.

Ето 15-те най-култови фланелки, наредени от читателите на 101greatgoals.

Новините

Най-четените