20 лесни начина да отслабнете без диета

За да отслабнем и загубим тегло е необходимо да горим повече калории, отколкото консумираме, което означава едно: контрол на порциите. Но това със сигурност не означава, че този процес трябва да е свързан с глад до достигане на желаните резултати, както е възприетo заради популярни нездравословни диети.

Има много по-лесен начин за отслабване и задържане на постигнатите резултати.

Най-лесният начин за отслабване и задържане на постигнати резултати, всъщност е чрез въвеждане на здравословни замени.

Ограничаване на приема на калории без глад

Това е възможно благодарение на факта, че непреработените храни (често категоризирани като здравословни) обикновено са по-обемисти, спрямо преработените. Още по-добрата новина е, че не е необходимо пълно изключване на нездравословни храни от менюто. Любимите сладолед, шоколад, чипс и други могат да са част от здравословно меню, но не и негова основа.

Избирайки по-здравословни избори през целия ден ще приемате разнообразни хранителни вещества и ще давате на тялото си това, от което се нуждае. По-големите порции ще позволят да се чувствате сити за по-дълго време и да не изпитвате нужда от вредни храни.

Ще регулирате апетита и чувството за глад

Избирайки по-здравословни избори през целия ден ще приемате разнообразни хранителни вещества и ще давате на тялото това, от което се нуждае. По-големите порции ще позволят да се чувствате сити за по-дълго време и да не изпитвате нужда от вредни храни.

Ще регулирате кръвна захар и инсулинова чувствителност

Повечето преработени храни, които се категоризират като „вредни храни“ имат променен от човека състав. Тази промяна най-често отстранява полезна част от конкретен продукт, за да го направи по-добре изглеждащ, по-вкусен, с по-приятна миризма или казано по друг начин – да му придаде търговски вид.

Колкото по-бедна е една храна на разнообразни макроелементи (протеини, въглехидрати, мазнини, фибри), толкова по-голямо нездравословно повишаване на кръвната захар ще предизвиква тя. Най-доброто, което може да направите за себе си в случая е да консумирате повече непреработени и по-малко преработени храни.

Защо не трябва да ограничаваме калориите когато целим отслабване

Причината е, че телата ни са пригодени да се приспособяват към всякакви външни и вътрешни въздействия с цел самосъхранение. За да може тялото да функционира правилно и на високи обороти, то има нужда да бъде захранвано. Приемът на по-нисък брой калории се свързва с поява на дефицити, които са вредни не само за здравето, но и за поддържането на оптимално тегло.

В галерията ще ви представим 20 здравословни замени, които ще ви помогнат да отслабнете, без да влизате в задължаващи и тежки диети.

Новините

Най-четените