7 причини да се забавляваме

Наближи мач на националния и наоколо песимистите никнат като гъби. „Ще ни разкрият", чува се от тук и там. Лесна прогноза, разбира се. Защото толкова често са „ни разкривали" за последните 4-5 години, че чак обратното е чудо-невиждано.

Добре, ама защо да е така?

България приема Дания и имаме всички основания да се забавляваме и да се насладим на мача. Ето ви седем причини да идете на стадиона с кеф или да седнете пред телевизора и да изживеем позитивни емоции.

Това е само мач №3 от квалификациите. Нищо фатално няма да стане, ако паднем. Да не говорим, че при Любо Пенев отборът ни изглежда ако не друго, със сигурност труден за побеждаване и задружен. Доста вероятен е равният резултат, който определено не е някаква трагедия. Нека просто се надяваме и подкрепим момчетата да извървят стъпката до победа.

Не натоварвайте този отбор със свръхочаквания, защото реално той сега се изгражда. При 2:2 с Италия видяхме потенциал, определено има и някакви зачатъци на тактически хитрости, на отборна игра. Нека младите (Михайлов, Иванов, Бодуров, Гаджев, Попов, Манолев, Мицански например) получат време, а от тези, за които това може и да последен цикъл, да не искаме чудеса.

Проблемите ни поставиха в лек цайтнот, защото като се замислим, да излязат петима играчи при тая немотия на качествен материал у нас, си е много. Двама са наказани - Веселин Минев и Светослав Дяков, а Емил Гъргоров, Георги Сърмов и Петър Занев - контузени. Първите трима са твърди титуляри при Пенев, а другите двама - неизменна част от групата. В крайна сметка обаче селекционерът ни не се оплака нито веднъж, което е в негов (но не и български) стил. Любо стиска зъби и си гледа работата. И затова си заслужава поздравления.

Датчаните са едни симпатични типове, към тях много рядко някой таи омраза. За разлика от Англия, Италия, Германия - отбори, които освен много фенове имат и много „хейтъри" у нас, „динамитените" пичове от Дания обикновено са позитивни герои. Затова - да се надяваме само да ги бием, а не „смачкаме", „разбием" и прочие запалянковско надъхване, което обикновено носи разочарование.

Имаме четири точки. Хора, имаме си ги. Само си помислете какво приятно усещане ще е ако идем в Прага във вторник със 7. По дяволите, тогава да ги видим чехите! Защото те ще трябва да му правят сметката, ние ще сме напълно освободени психически. И можем леко да почваме да преброяваме пилците, защото вече ще си стане есен.

Дори реми или загуба не са трагедия и заради програмата. Във вторник Италия приема Дания, и ако посочим „скуадрата" като явен фаворит, който е безсмислено да гоним, това е чудесен мач за нас и чехите. В него домакинска победа ни оставя около (при негативен развой в София с датчаните) или доста пред „динамита". С две ремита в петък с Дания и вторник с Чехия, България с голяма вероятност ще завърши годината в зоната на класиране (1-2 място) или съвсем близо до нея. Психологически това е важно, защото не се е случвало отдавна.

Отново има някаква искра. Усещате ли я? Идва най-вече от този самоуверен тип, който казва по пресконференциите, че другите трябва да се съобразяват с нас. Че България е фактор, че иска 10 точки от първите 4 мача, че играем само за победа.

Любо, продължавай така! Нямаш идея колко ни сгряват такива думи, позабравени от запалянковците на темата национален отбор. А и когато са подплътени с представяния като в Амстердам и в София с италианците - кеф да ти стане!

Изобщо - вземете знамето и идете да видите дали най-накрая не е дошъл редът и на Мортен Олсен и неговите датчани да паднат в София. Или просто седнете на бира или ракия и опитайте да мислите позитивно за отбора ни. Натрупванията са много, спомените негативен отенък - още повече. Но това е нова глава в книгата. В нея досега оплаквания нямаме. Ако минем през тези два теста с вдигнати глави и настроение, чака ни една позитивна 2013-а с отбора, който вече започва ни даде надежда, че пак може да е Нашият отбор.

Да го подкрепим.

#1 Bobby_gBG 12.10.2012 в 10:16:29

Мдам, успех довечера, и всички да стискат палци на отбора. Без прекалено гигантски надежди или голямо разочарование ако паднем - излизането от тази група поначало граничи с чудо, така че и да паднем няма нищо фатално и неочаквано. Искам просто добра, сърцата и остра игра. Да се покаже положителната посока! Давайте момчета, давай Любо!

#3 Антикомунист 12.10.2012 в 10:42:22

Адски противна статия в стил Атака. Озаптете побъркания дивак мислещ се за журналист,озпатете човечето,което се радва на простотията на най-слабия треньор,който България е имала - Л.Пенев,чичовото. Не само ще ни разкрият,а ще пребият с разлика (особено чехите).Онова 6-0 0т 2001 ще се повтори,а загубата с Дания е сигурна,дори да не е с погром. Аффторе,викни през прозорецо БУЛГАР,БУЛГАР,дано ти олекне (пък дано паднеш през прозореца)!

#4 Bobby_gBG 12.10.2012 в 12:42:40

Антикомуниста за пореден път доказва че е от най-големите психари в този сайт...

#5 IRCPoliceman 12.10.2012 в 12:52:41

Хахаха...Антикомунист...много си смешен, батка! Я по - добре вземи се качи и скочи от покрива на блока! За какво трябва да сте такива умрели песимисти...да плюете нямате равни! Селтак! Пусни си турски сериал да гледаш като не ти се гледа мача! Успех момчета!

#6 vanko 12.10.2012 в 14:09:54

Анти-тиранти пак се... Писал се е "Мъж"... От САЩ... Открийте седемте разлики!

Новините

Най-четените