Тотнъм ще купува Еманюел Адебайор

Мениджърът на Тотнъм Хари Реднап ще се опита да купи през лятото дадения под наем на Реал Еманюел Адебайор, за когото се оказа, че няма място в отбора на Манчестър Сити. Националът на Того получи няколко опита да се наложи в състава на Роберто Манчини, но не успя и през януари се озова в Испания.

Първоначално Жозе Моуриньо беше много ентусиазиран от представянето на Адебайор и дори твърдеше, че смята да го купи след края на сезона, но сега ситуацията явно се е променила, защото в Мадрид никой не прави планове за следващия сезон, в които да влиза и Еманюел.

Естествено, Реднап, който вече стана прословут с проблемите, които има този сезон с нападателите на Тотнъм е насреща и е готов да купи Адебайор.

Най-вероятно, през лятото Хари ще продаде когото може от голаджиите си и ще търси нови, по-резултатни играчи. Почти сигурно Тотнъм ще се раздели с Роби Кийн, който има огромен шанс да остане в Уест Хем за постоянно, тъй като сега рита там под наем.

Руските Зенит и Спартак (Москва) пък се интересуват от 29-годишния Роман Павлюченко и Хари намекна, че няма да пречи на евентуален трансфер на нападателя, който ще го върне в родината му.

Предполага се, че Манчестър Сити ще поиска поне 15 милиона лири за 27-годишния Адебайор, като това е най-лесният начин Манчини да се отърве от футболиста, когото купи за 25 милиона паунда преди две година.

Новините

Най-четените