Октоберфест на "Олимпико" - 1:7

Рома се представя убедително в италианската Серия "А", но Калчото изглежда вече не е мерило за класа и в евротурнирите.

"Вълците" бяха нокаутирани с невероятното 1:7 от Байерн Мюнхен в третия кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Унижението беше едно от най-големите в историята на славния римски тим, който преди 7 години загуби със същия резултат гостуването си на Манчестър Юнайтед.

Още на полувремето Байерн си бе осигурил аванс от 5 гола след две попадения на Ариен Робен, Марио Гьотце, Роберт Левандовски и Томас Мюлер от дузпа. Жервиньо намали в 66-та минута, но след това влезлите като смени Франк Рибери и Джердан Шакири оформиха разгрома.

Баварците са с пълен актив от 9 точки, а Рома е на втората позиция с 4. Манчестър Сити и ЦСКА Москва имат съответно 2 и 1 точки.

Пред празните трибуни на стадион "Арена Химки" двата отбора завършиха наравно 2:2. Българският национал Георги Миланов игра цял мач за домакините, а Сити пропиля аванс от два чисти гола.

Серхио Агуеро и Джеймс Милнър поведоха англичаните с голове преди почивката, но московските "армейци" се добраха до точката.

Сейду Думбия върна едното попадение в средата на втората част, а той бе в основата и на изравняването, след като падна в наказателното поле след съприкосновение с Коларов и съдията Ищван Вад от Унгария посочи бялата точка.

Бибрас Натхо стреля прецизно от 11-метровия наказателен удар за крайното 2:2. Байерн и Рома ги очаква нов сблъсък след само две седмици на "Алианц Арена", а пак тогава Сити е домакин на ЦСКА.

Новините

Най-четените