Кошмар дебне Литекс по пътя към Лигата

*Миналогодишният кошмар на Литекс БАТЕ Борисов може да се окаже между евентуалните съперници на българския първенец в третия предварителен кръг на Шампионската лига, обяви Дарик радио. „Оранжевите" стартират битката от втория предварителен кръг, но там ги очакват сравнително слаби противници, които едва ли ще се окажат спънка. В третата пресявка сред поставените ще бъдат молдовският Шериф, кипърският Омония, АИК Стокхолм, Бохемианс от Ейре и Екранас от Литва, които също стартират от втория кръг. Вероятно там ще се озове и Дебрецен, ако стане шампион на Унгария, където води с четири точки на върха три кръга преди края. Почти сигурно при непоставените ще се озове и словашкият Жилина, както и шампионът на Полша. БАТЕ Борисов ще попадне в тази компания ако фаворитите в първенствата на Чехия и Швейцария съответно Спарта Прага и Базел спечелят титлите. В Чехия Спарта води и е домакин в последния кръг през уикенда, докато Базел ще гостува в директен мач за титлата на прекия конкурент Йънг Бойс.

*Без осем от футболистите си остана тимът на ЦСКА за последния мач от първенството на А група. В неделя „червените" гостуват на Черноморец. Още в началото на седмицата ръководството взе решение да пусне в почивка по-рано чужденците Маркиньос, Елиот Гранден, Руи Мигел, Флорентин Петре и Викторс Морозс. Освен тях преди два дни операция от херния претърпяха Апостол Попов и Йордан Минев. Двамата футболисти трябва да бъдат на линия за първия подготвителен ден за новия сезон - 14 юни. Наказан за двубоя с бургазлии пък е Румен Трифонов. Въпреки проблемите треньорът Адалберт Зафиров няма да върне в тима Александър Бранеков. Юношата на тима е наказан заради действията му след мача с Локомотив (София). На проби в тима пък е 17-годишният сръбски централен нападател Никола Радулович. Ръководството на тима пък проявява сериозен интерес към двама играчи на Черно море - защитникът Александър Александров и вратарят Илко Пиргов.

*Ръководството на Берое опроверга появилите се информации, че отборът е пред фалит. Вчера играчи и треньори от тима отправиха призив към бизнеса в града да подпомогне финансово съществуването на състава като шефовете дори са готови да подарят акциите на клуба на желаещите. „Нека вярната ни публика е спокойна: Берое го има и ще продължи да го има и през новото първенство. Наясно сме, че тежката икономическа криза оказва своето негативно влияние, но в името на каузата Берое, няма да се откажем и ще продължим да правим всичко по силите си за доброто бъдеще на отбора″, категорични са от ръководството на Берое. Освен това от клубната управа припомнят, че преговори с евентуални нови собственици и инвеститори могат да водят само и единствено членовете на УС на Клуба на ветераните на Берое, които притежават 99,9% от акциите и са реалните собственици на отбора.

* Кирил Котев ще попадне в разширения състав на Локомотив (Пловдив) за последния мач от първенството срещу Локомотив (София). Защитникът е с травма в глезена, но е настоял пред треньорското ръководство да бъде включен в групата за двубоя в неделя. Според наставникът на „смърфовете" Христо Бонев, бранителят ще се появи на терена за няколко минути само в краен случай. Зума няма да може да разчита на крайните защитници Георги Мечечиев и Ангел Йошев, за които сезонът вече приключи. Лекарският щаб на отбора е преценил, че двамата няма да могат да се възстановят за мача и твърдо отпадат от групата.  Христо Бонев пък бе категорочен, че още в понеделник ръководството започва работа по селекцията за следващия сезон. „До момента не сме коментирали привличането на Камбуров, защото едва ли ще можем да задоволим финансовите му претенции. Ако все пак той иска да се завърне при нас ще го посрещнем с отворена прегръдка", каза Бонев. Всички преотстъпени футболисти ще се явят на „Лаута" още в понеделник, за да обсъдят бъдещето си с ръководството. В момента шестима футболисти, собственост на „черно-белите" играят за други отбори. Със сигурност „смърфовете" искат да задържат направилия отличен сезон с екипа на Берое Искрен Писаров. Веднага след мача с Локомотив (София)ще стане ясно и кои играчи ще напуснат отбора.

*Отборът на Славия заминава в пълен състав за Стара Загора за предстоящото гостуване на Берое. Абсолютно всички титулярни футболисти ще са на разпопожение на старши треньора на Славия Велислав Вуцов, освен наказания Николай Петров. Единственият футболист, който бе освободен от треньорското ръководство е бразилецът Франсиско Алберони, който вече е в родината си. Бразилецът има изигран само един мач за „белите" срещу Своге в първия кръг. Тогава обаче нападателят получи сериозна контузия. След неделния мач „белите" ще бъдат пуснати в почивка, а първата тренировка за новия сезон ще е на 14-ти юни. Все още няма яснота кога и къде ще протече предсезонната подготовка на тима от „Овча Купел".

Новините

Най-четените