Волейболистите още имат шансове за краен успех във Франция

Волейболните ни национали все още имат шансове за краен успех на приятелския турнир „Турноа дьо Франс", който се провежда във Франция. В първите два дни от надпреварата нашите биха Турция с 3:0 и след това паднаха от Франция с 1:3. Единственият тим с две победи до този момент е Словения. Днешният съперник на българите би в петък Франция, а вчера се наложи над Турция.

Така, за да стигнат до първото място днес българите ще трябва да спечелят с 3:0 или 3:1 последния си мач със Словения, а след това французите да отстъпят на Турция. Двубоят със Словения е от 16,30 ч. българско време и е последната контролна среща на тима ни преди стартиращото в края на следващата седмица европейско първенство в Австрия и Чехия.

Загубата от Франция вчера бе първа за България в изиграните през това лято контролни срещи. Преди това нашите биха Сърбия на два пъти - с 3:1 в София и 3:0 във Варна, както и Чехия, Франция  и Турция с по 3:0.

И в двата двубоя от турнира „Турноа дьо Франс" до този момент селекционерът Радостин Стойчев даде шанс на част от резервните играчи да покажат умения. По-дълъг престой на терена записаха Тодор Скримов (завършил с 20 точки в двете срещи), Костадин Гаджанов (10 точки), Методи Ананиев (4 точки).

Единственият, който не взе участие в двубоите бе Христо Цветанов.

Новините

Най-четените