Някои от най-добрите снимки от света на спорта за 2014-та

2014-та година е към своя край, а по това време на годината е време и за равносметки.

Светът стана свидетел на някои от най-големите спортни форуми. Всичко започна през зимата, когато зимната Олимпиада в Сочи разбуни духовете - както в социален, така и в спортен план.

Десетки милиарди бяха пръснати за организацията на 22-те Зимни олимпийски игри, като въпреки съмненията за корупция, източване и липса на контрол при разходването на средствата, все пак традиционния дух на игрите надделя.

Освен традиционните за всяка една година спортни събития - ски, волейбол, бокс, тенис, за един месец през вече изминалата година, светът беше футбол.

Бразилия прие 20-тото Световно първенство по футбол, което предложи не една и две горещи емоции. Може би най-запомнящото се събитие беше разгромната загуба на Бразилия на полуфинала от Германия - най-тежката в историята на Селесао.

По отношение на българските представители - безспорно две са имената на родни спортисти, които бяха най-често изговаряни тази година - Кубрат Пулев и Григор Димитров.

Боксьорът стигна до най-високото стъпало, което се оказа непреодолимо за него в този момент - мач за световната титла. Григор пък завоюва три титли от Тура и стигна до полуфинал на Уимбълдън, като показа, че времето, в което ще се бори за най-гиолемите отличия, не е далеч.

Вижте и някои от по-интересните моменти от годината, хванати в един фотографски кадър.

Новините

Най-четените