Чичарито: Тук съм, за да се уча от Бербатов

Мексиканският нападател на Манчестър Юнайтед Хавиер Ернандес засипа с комплименти съотборниците си Димитър Бербатов и Уейн Рууни часове преди мача от Шампионската лига с Валенсия. Тази вечер двата тима ще решат в директен спор кой ще бъде победител в група С и ще има по-лек съперник в следващата фаза.

"Винаги си щастлив за съотборниците си, когато те бележат голове и то така, както Димитър срещу Блекбърн. Това е велико. Тук съм, за да се уча от хора като него и Уейн. Моята работа е да бъда готов, когато мениджърът реши да ми гласува доверие. Еднакво съм щастлив независимо дали ще се появя на терена в последните 5 минути или ще играя цял мач. Дори на тренировка можеш да се учиш от тези момчета, когато играеш в един отбор с тях или срещу тях", заяви Ернандес.

Той премина на "Олд Трафорд" през лятото и вече има 6 гола с екипа на Юнайтед, в това число победно попадение срещу Валенсия в мача на "Местайя".

Освен Ернандес, Бербатов и Рууни от миналата седмица Алекс Фъргюсън има на разположение още един нападател след като тренировки с Юнайтед поднови и Майкъл Оуен. Той участва пълноценно и във вчерашното занимание на „червените дяволи", което породи предположения, че може да бъде включен в групата за мача с Валенсия.

"Няма шанс да използвам Майкъл утре. Той започна тренировки в средата на миналата седмица, но искаме да му дадем поне две седмици, преди да се завърне в игра. Не искаме да поемаме никакви рискове, защото най-вероятно вината за последната му контузия е наша", каза Фъргюсън.

Шотландецът не подмина и темата за Димитър Бербатов. „Димитър не беше вкарвал от 10 мача и, както често казвам, нападателите живеят за головете. Когато те не вкарват, почват да се чудят, когато ще дойде следващия".

Английските медии пък изчислиха, че Юнайтед ще излезе с различен стартов състав за 150-ти път. От толкова двубоя насам наставникът на британците прави поне една промяна в стартовата единайсеторка.

Серията на сър Алекс датира от май 2008 година, когато запоследно повтори стартов състав. Тогава Фъргюсън запази титулярите от победата над Барселона в 1/2 - финалния сблъсък от Шампионската лига, за да играе със същите и в домакинството срещу Уест Хам в първенството. Последният мач преди днешният сблъсък също беше с "чуковете" в среща от Карлинг Къп, загубена с 0:4.

В другия мач от групата Бурсаспор приема Глазгоу Рейнджърс. Двубоят е без значение и за двата тима, очаква се на вратата на домакините да бъде бившия ни национал Димитър Иванков.

В двубоите от днешната програма може да има още един българин - Николай Михайлов и Твенте ще опитат да попречат на Тотнъм да завърши като победител в група А. Мениджърът на английския тим Хари Реднап обяви, че неговият тим ще опита да стигне до първото място.

„Искаме победата. Така ще сме първи и ще се надяваме на по-лек жребий за 1/8-финалите. Интер също ще иска да победи Вердер, защото първото място е важно. Ако сме втори, ще трябва да играем с отбори като Реал М, Барселона или Байерн М", заяви Реднап. За днещния мач той няма да може да разчита на Реднап на контузените Ледли Кинг, Джонатан Уудгейт, Рафаел ван дер Ваарт и Юнес Кабул.

Николай Михайлов пък обяви пред медиите в Холандия, че би трябвало в този мач да пази неговият конкурент Сандер Бошкер. „Преди време той каза, че иска да играе в Шампионската лига и този мач е добре дошъл за него. Все пак, треньорът Мишел Прюдом ще реши кой ще играе", обяви българският национал.

Промени в състава ще направи и треньора на Барселона Хосеп Гуардиола. В групата за двубоя не бяха включени Дани Алвеш, Шави, Сейду Кейта, Давид Вия и Педро. На техните места в списъка попаднаха петима юноши - защитниците Марк Бартра и Андреу Фонтас, и халфовете Тиаго Алкантара, Джонатан дос Сантос и Виктор Васкес.

В група "D" отборът на Барселона е начело с 11 точки и вече си осигури първо място в групата, тъй като вторият отбор в класирането - ФК Копенхаген, е на 4 точки след каталунците. За днещния съперник на Барселона - Рубин (Казан) пък двубоят е последен шанс да продължат напред. Тимът се готви в каталунската столица от седмица.

Новините

Най-четените