Драматично реми между САЩ и Словения

Отборът на Словения изненадващо оглави класирането в група С на световното първенство в ЮАР. Във втория си мач от потока тимът направи 2:2 със САЩ.

Попаденията отбелязаха Бирса и Любиянкич в 13-та и 43-та за Словения и Донован и Брадли в 48-та и 82-та за САШ.  Американците бяха на крачка от пълен обрат слес като в 85-та резервата Еду вкара трети гол.

Тогава обаче съдията Коман Кулибали отмени попадението без видима причина. Въпреки протестите на американците реферът не промени рещението си. Словения пък бе на крачка от пълна изненада след като поведе с 2:0. Ако бяха удържали аванса си тимът щеше да събере шест точси и да е вторият сигурен осминафиналист след Аржентина.

"Все още не ми е ясно защо голът бе отменен. Футболистите ни вложиха много труд и емоции в този мач, но изходът от него не беше справедлив. Този отбор знае как да се бори през всичките 90 минути и това се вижда във всеки мач", заяви треньорът на САЩ Боб Брадли.

"Не знам защо ни откраднаха третия гол. Разочарован съм, защото това попадение беше редовно. Видях добър завършващ удар и добър гол. Съдията отказа да ни каже причината за отменянето му. Все пак съм горд от момчетата, защото отборите, които могат да заличат пасив от два гола, са малко", коментира единият от голмайсторите за САЩ Лендън Донован.

"Мачът беше чудесен, но не трябваше да правим такива грешки през второто полувреме. Загубихме концентрация след почивката и американците се възползваха по отличен начин от това. Бяхме пред тях, но не успяхме да се справим с напрежението", лаконичен бе треньорът на Словения Матияж Кек.

Новините

Най-четените