Мартино не се притеснява, че Меси не вкарва

Лионел Меси напоследък не вкарва особено често, но това не притеснява треньора на Барселона Херардо Мартино. Аржентинецът се е разписал само в един мач от края на октомври насам, а при победата над Сосиедад в сряда стигна близо до гола - удари греда от пряк свободен удар.

Мартино обаче обясни, че е доволен от това, че Меси създава положения за съотборниците си и обяви, че е напълно сигурен, че Лео скоро ще започне отново да вкарва.

„Не се притеснявам, че Меси не вкарва - заяви Мартино. - Срещу Сосиедад Лео имаше три чисти шанса да вкара, така че скоро отново ще започне да бележи."

Все пак треньорът на каталунците призна, че се е притеснил от загубата от Валенсия, а не от представянето на Меси, тъй като се е опасявал, че поражението ще се отрази на играта на Барселона.

„Срещу Сосиедад бях леко притеснен в началото на мача, когато играта ни не вървеше много - допълни аржентинецът. - Вкарахме два гола, но по-скоро заради грешки на съперника ни, а не защото бяхме много креативни. Но се движим в правилната посока, играта ни се подобрява."

Новините

Най-четените