Гуардиола иска да работи с Алекс Фъргюсън

Отборът на Челси почти сигурно ще загуби битката за настоящия треньор на Барселона Хосеп Гуардиола, твърди днес английския в. „Mirror". Както е известно от месец вървят спекулации, че собственикът на Челси Роман Абрамович има намерение да прекрати предсрочно контракта на Карло Анчелоти и иска да привлече за негов заместник именно Гуардиола.

Според „Mirror" обаче английският шампион е на път да се сблъска с неочакван проблем - желанието на самия Гуардиола да работи със Сър Алекс Фъргюсън. Почти сигурно това е възможно да стане единствено в Манчестър Юнайтед.

Преди седмици самият Фъргюсън заяви, че би желал именно Гуардиола да бъде наставник на "червените дяволи" след неговото оттегляне, а през миналата седмица призна, че мечтата му е да води "Барселона".

"Пеп има желание да работи със сър Алекс, ако това е възможно. Така той ще може да навлезе в английския футбол под ръководството на най-добрия", твърди испански източник на изданието.

Гуардиола пък вече изрази желание да се докаже и в Англия. Бъдещето му продължава да е обвито в мъгла след като договорът му с Барселона подновен през миналото лято изтича след края на този сезон. Все още няма никаква яснота дали ще бъде подновен, въпреки че Гуардиола и президентът на каталунците Сандро Росей имат усна договорка това да става автоматично при желание от страна на Пеп.

Новините

Най-четените