Григор също започна с победа

Григор Димитров се класира за втория кръг на Откритото първенство на Австралия след победа над американеца Брадли Клан с 3:1 сета.

Първата ракета на България загуби първата част след тайбрек 6:7 (7), но след това не остави шансове на 95-ия в световната ранглиста и затвори мача с 6:4, 6:4, 6:3.

За успеха си Димитров ще получи 50 хил. долара от наградния фонд и 45 точки за ранглистата.

Следващият съперник на Григор ще бъде световният №53 Йен Хсун Лу, който не даде и сет на сънародника си от Китайско Тайпе Джими Уанг с 3:0 сета.

Мачът Димитров - Клан започна малко след 2:00 ч. българско време на корт номер 19 и продължи 155 минути. Температурите в Мелбърн бяха много високи, което затрудни тенисистите, но в крайна сметка българинът се поздрави с успеха.

Така и двамата най-добри родни тенисисти продължават напред на Аустрелиън оупън, след като в понеделник Цветана Пиронкова разби световната номер 78 Силвия Еспиноса - Солер (Испания) с 6:3, 6:2 на старта на първия турнир от Големия шлем за годината.

До момента Григор Димитров и Йен Хсун Лу не са се срещали помежду си, а победителят от двубоя ще се изправи срещу Милош Раонич или Виктор Ханеску.

Новините

Най-четените