Скоулс: Англия трябва да играе като Ливърпул

Англия трябва да играе в стила на Ливърпул, за да има успех на световното. Съветът идва от легенда на Манчестър Юнайтед!

Пол Скоулс, един от най-добрите играчи, които Англия даде на света през последните 30 години, даде няколко свои виждания за успеха на тима на мондиала към селекционера Рой Ходжсън.

"Преди 4 години в ЮАР подходът бе негативен, предпазлив - смята Скоулс. - Сега трябва да опитаме да играем атакуващо. Ходжсън трябва да адаптира стила на Ливърпул, атакуващ и поставящ съперника под напрежение. Това е шансът на Англия. Не надлъгване и изчакване."

В състава на "трите лъва" са извикани петима футболисти от вицешампиона. Скоулс би ги пуснал титуляри.

"Бих заложил на гръбнака от Ливърпул - казва легендата на Юнайтед. - Джерард, Хендърсън, Стърлинг и Стъридж трябва да са титуляри срещу Италия в първия мач. Въпросът е около Глен Джонсън, защото и Фил Джоунс е чудесен избор за десен бранител.

Джордан Хендерсън е страхотно попадение. Той е от тези играчи, които може и да не наречете "световна класа", но всеки се радва да го има на терена край себе си. Дава свобода на атакуващите футболисти и работи неуморно.

Проблем ще имаме при контузия на Джерард. Той единствен може да играе в ролята на куотърбек, на полузащитник тип "Пирло". Затова и смятам, че в състава трябваше да е Майкъл Карик (Юнайтед), който може да го замести. Лампард и Уилшър не могат да изпълнят тази роля."

Съставът на Англия в първия мач срещу Италия според Скоулс трябва да е: Харт - Джоунс/Джонсън, Ягиелка, Кейхил, Бейнс, Джерард, Хендерсън, Стърлинг, Лалана, Рууни, Стъридж.

Новините

Най-четените