Карло Анчелоти си даде година почивка

Бившият мениджър на Челси Карло Анчелоти потвърди, че планира да си почине една година преди да се завърне в големия футбол.

Италианският треньор беше освободен от Челси една година преди края на договора му и интересът към него е много сериозен.

Медиите последователно свързваха Анчелоти с новия член на Висшата лига Куинс Парк Рейнджърс, както и с Фулъм и Астън Вила. Карло не е забравен и в Италия - Рома е претендент №1 за Анчелоти, който като футболист е постигнал най-големите си успехи точно с този клуб.

"Не бързам да се връщам на работа, а и няма нужда да го правя - заяви Анчелоти пред италианския вестник La Stampa. - Не съм влизал в контакт с нито един английски клуб и не съм преговарял с Рома. Всичко това са фантазии.

"Хареса ми да съм треньор в Англия. Ще се върна в Лондон, за да си подредя живота. Като изключим едно прекъсване от шест месеца, работя като треньор без почивка от 1995. Ще си взема година почивка и ще се огледам, ще разучавам работата на моите колеги."

Анчелоти записа успешна кариера като футболист в Рома между 1979 и 1987 и никога не е крил желанието си да се върне в клуба като треньор.

"Така е, винаги съм го казвал и сега го потвърждавам - един ден ще съм треньор на Рома, но все още е рано за това", обясни Анчелоти.

В първия си сезон начело на Челси Карло спечели титлата в Англия и Купата на ФА, но в последния сезон тимът му не успя да спечели нито един трофей.

Новините

Най-четените