12 000 на крака за Цвети Стоянова

Цветелина Стоянова спази обещанието си и се появи в зала „Арена Армеец“, за да присъства на бенефиса на националния ансамбъл по художествена гимнастика.

Стоянова бе приета на 14 юни в „Пирогов“ с множество травми след падане от 6-ия етаж и оперирана по спешност. Навременната намеса на докторите се оказа ключова и днес 21-годишната спортистка вече е почти напълно възстановена.

В компанията на своя приятел, вратаря на Локомотив София Александър Любенов, тя се появи на трибуните в „Арена Армеец“, а футболистът сподели мига във Facebook.

Моментът беше изключително емоционален, а публиката в залата, която видя страхотно шоу от грациите, дълго аплодира на крака Стоянова.

Под възгласите "Цвети, Цвети" тя помаха от трибуните на почитателите си и всички, които я подкрепиха след инцидента през лятото.

За Цвети Стоянова също бе предвиден специален медал и монета от лимитирана серия, каквито бяха връчени и на другите ни грации от ансамбъла, малко преди техния бенефис. Такива получиха Илиана Раева и Ина Ананиева

Спектакълът започна с общо изпълнение на облечените в черни нестандартни екипи грации. След това прожектираха видео и всяка една от тях разказа за първите си спомени в гимнастиката, а Раева разказа трогателни истории с момичетата през годините.

Първото индивидуално изпълнение на сцената за вечерта поднесе Катрин Велкова, която беше подкрепена от осем от малките грации от Локомотив, където в момента е треньорка.

Елена Тодорова накара зрителите по трибуните първо да затаят дъх по време на магнетичното й изпълнение, а след това и бурно да я аплодират. Тя се появи на сцената с маска и черна пелерина. Тодорова беше определена от Раева и Ананиева като най-смелата в изпълненията на най-сложните елементи.

Ренета Камберова, определена от Ина Ананиева като нейната дясна ръка, показа цялата нежност на художествената гимнастика със своето изпълнение на фона на "Лунната соната". В началото съчетанието започна под звуците на живо изпълнение на флейта.

На пресконференцията след края на спектакъла момичетата и треньорките им - Ина Ананиева и Илиана Раева намекнаха, че подготвят още един бенефис в "Арена Армеец" - "може би още в началото на декември", като има възможност шоуто да гостува и на други зали по страната.

В галерията може да видите снимки от бенефиса на "Златните момичета".

Новините

Най-четените