Който бяга, зло не мисли

Едно от първите неща, които ще забележите в Лондон, ако не броим, разбира се, дъжда, са десетките хора, които бягат по всяко време на деня. Бягат сутрин, бягат вечер, бягат в парковете, по улиците и булевардите, бягат сами, по двойки, в компания.

Като ги види човек - и се изпълва с благородна завист.

Дори и скоро да не сте ходили в Лондон, със сигурност сте гледали някой друг сериал - Джъстин Теру в The Leftovers, Клеър Дейнс в Homeland …

Бягането успешно е изместило пушенето.

Ако се мислите за мързелив, неорганизиран, слабо дисциплиран и с нередовни цикли на силна воля – добре дошли в клуба. Всички, които не си изкарваме парите със спорт сме такива. С други думи - нямате оправдание.

При бягането важното е човек да започне. Веднъж като придобиете навик да бягате, после тялото ви само ще го търси.  Не мислете за бягането като за спорт, възприемайте го като лайфстайл. Бягането не е средство за отслабване, не го обвързвайте с резултата от кантара. Може и да отслабнете, може и да не отслабнете – това зависи не само от километрите, които минавате, но най-вече от храната, която изяждате. Все пак по-вероятно е да отслабнете, отколкото да надебелеете.

Правете го за удоволствие. 2-3-4 километра сутрин със сигурност ще направят деня ви по-щастлив. Спестете си истерията на сутрешните блокове, спестете си 15 минути от съня, не закусвайте – изпийте едно кафе, изяжте един банан и обувайте маратонките.

Поставяйте си цели, но не прекалено амбициозни, не спирайте при първата криза, знайте, че винаги можете още повече. Споделяйте резултатите си в социалните мрежи, има с какво да се гордеете – а именно със себе си, не с резултатите.

Бягането е най-евтиният и неангажиращ спорт, което не означава, че не можете да похарчите известна сума за собствен кеф.

Вижте в галерията и няколко предложения, за които не е необходимо да сте ужасно напреднали бегачи. Гледайте на инвестицията в екипировка като на още една причина да сте постоянни.

#1 pixie 17.11.2014 в 19:22:17

Много хубава идея, но опасно занимание в БГ. В Лондон има много бягащи, защото няма бездомни кучета. Ще кажете, че кучетата, които могат да ви подгонят и ухапят, увеличават по естествен начин мотивацията ви да тичате, но не мисля, че искам точно така да се определя скоростта на тичането ми и хъса ми за заниманието.

#2 starsucker 18.11.2014 в 10:27:34

Мощната спекулация е тази гривна. В един азиатски сайт има гривни със същите функции, но струват по 5$. Има ли нужда от коментар, че монотонното тичкане е пълна загуба на време - вижте как изглежда един маратонец, вижте как изглежда един спринтьор. Схванахте ли?

#3 goni 18.11.2014 в 11:29:17

На къде да бягам? От кого да избягам?! И до кога ще бягам?! Отговорете си на тези въпроси и започвайте да бягате!

#4 Snow White 18.11.2014 в 12:53:15

Защо просто не си написаха "платена публикация" след името на автора.

Новините

Най-четените