Теория и практика на българо-руските отношения на плажа

"Татка, я иди да донесеш по един сладолед за теб и това момиченце от съседния чадър, русначето!"

Четиридесет и нещо годишният мъж важно бръква в провесената на чадъра диагоналка и щедро разгъва портфейла си, все едно в него е сумата, покриваща външния дълг на България. С два пръста измъква оттам банкнота от десет лева и на висок глас подвиква към съседите по плаж:

"Мороженое за дети! Ха-ха - мороженое, сладальод!"

Въздългата рускиня, полегнала на шезлонга върху марковата си хавлия прави жестове в значение на НЕ, но явно не е много убедителна, защото българският татко подхваща "Айде, сейчас - мы, после - за аперитив - вы!"

Руският съпруг не изглежда много съгласен с това разпределение на харчовете и забива още по-дълбоко в ушите си слушалките на айфона си.

Рускинята се надига от шезлонга с кръшни, витиевати движения, а голите й гърди се поклащат като любопитни лисичи муцунки, докато нашенецът точи лиги и почти забравя да подаде парите на дъщеричката си. Тя пък е изпружила напред детското си шкембенце и очевидно думата "сладолед" я е заковала на едно място за неопределено време.

До крака й, в малък детски басейн се плацика братчето - русоляво момченце с отвратителна шапка слонче с хоботче.

Майка му пуши, седнала на хавлията си на земята и съсредоточено следи видимите белези на активен флирт у съпруга си.

"Василееее... Василе, беее". Васил не ебава.

"Василе, чуваш ли?!... Василе, стига си давал пари за сладоледи, ами си вземи сина и влез с него в морето - нали за това сме дошли в тоя Ахтопол!"

Васил подочува нещо за Ахтопол и продължава монолога си пред рускинята: "Хорошо е тука в Ахтополе, а? Не так? Мы с жена ми и семя винагда здес на море биваем". "Да, да", усмихва се щедро рускинята и ловките й пръсти чевръсто сплитат дългата й руса коса в плитка.

Васил тъкмо си е припомнил старите свалки и няма никакво намерение да остави нещата така доникъде, затова пристъпя от крак на крак пред горещата руска туристка и неудобно се почесва по тила.

Дебелото момиченце грабва десетте лева от ръката му и крещи към майка си "С вафличка, в кутийка или на клечкааааа?" "К'вото искаш", посича я майката, огнено гледаща под слънчевите си очила палавия съпруг.

"Искам с лъжичка, да си я пазя за послеее", пищи детето.

"Шшшт, татка, айде да не викаме да не уплашим русначето - отивай за сладолед, купи като твоя и за него".

Детето хуква през постланите по пясъка хавлии на посоки, а от всички страни хвърчат викове на неодобрение от току-що обилно поръсените с горещ пясък, летящ изпод краката на търчащата дебеланка.

"Ще те убия после, Ано-Марийоооо!", изцепва се майката, очевидно изливаща върху детето си гнева, натрупан от международните плажни контакти на бащата.

Малкият в басейна реве, подплашен от майчините индиански викове, а таткото Васил властнически се навежда над него, вдига го от басейна и гърлено подвиква: "Айде, на тате Асен, давай да те водя в морето, че водата е само за мъже сега - топла и мека, да ти плуват... нали се сещаш... ха-хаааа!"

Петнайсет минути по-късно ситуацията е съвсем предсказуема. Две деца - едно дундесто българско момиченце и едно кльощаво, русо до прозрачност русначе, седят всяко под чадъра си и съсредоточено ближат сладоледи.

Малкият Асен трепери с посинели устни на хавлията си и реве, че иска отново да влиза във водата.

Майката чете книга, в чието заглавие има думата "съдба". Бащата, известен вече на цялата плажна общественост като "Василе, беее" говори по телефона за някакви договори, ДДС-та и проценти, руснакът си гледа филмче на айпада, а рускинята е седнала по турски на шезлонга и с перфектния си маникюр се опитва да деактивира от задната страна на идеалното си бедро някаква пъпка, прошепвайки от време на време "ой, ой, ой".

"Василе, беее" й хвърля тайно по някой закачлив поглед и ако случайно тя го забележи, мигом глътва корема си, надува гърди и се заиграва със златното си кръстче на врата. Плажна идилия...

Точно в този момент, ако мислите ни имаха способността да се материализират като видим текст над главите ни, в задушевната курортна картина със сигурност щеше да се чете един истински сюрреалистичен комикс.

Ето само части от това, което почти реално витае във въздуха над напечените от слънцето мозъци.

Васил:

"Баааси яката рускиня!... Класика си е това - рускините винаги са си били хубави, няма какво! Едно време бяха хубави само като млади, после ставаха мамашки, ама сега са гледани, поддържат се. Ей я тая - кви цици само, кви бедра - няма да кажеш, че е раждала. А мойта... легнала тука като някой тюлен и само "Василе това, Василе онова"... Ебаси, колко ли ще ми излезе тоя чадър до края на почивката?! Още десет дена, по 30 лева.. 300 кинта за сянка и две легла! Тва ми е един СПА уикенд от грабо.бг! И мога да си отида с някое момиченце от новите в офиса... Ма ебаси готината рускиня, начи!... И какъв е мъжът й само! Тоя мое ли да задоволи една такава жена, бе?! Тей... хубавите ябълки и прасетата е работата...

Тоя нашия син много го глезим. Ше вземе да стане некой гей, да му счупя тиквата! И дъщерята и тя - ей я - дебела! На девет години е, а е на килата на майка си, като станахме гаджета...

Узо ли да пия довечера или сега да си взема една бира първо?... Тия па в офиса един мейл не могат да пуснат, без три пъти да ми се обадят!... Шефът е адски некадърник...

Ле-ле, рускинята какъв гръб има само... като на плувец... Глей я мойта сега - лакът на кутретата й се изял. И какъв целулит е направила само... Ебаси, с кво съм заслужил тоя живот?!.."

На Васил жена му:

"Ше го направя на салата аз тоя! Кво ми се умилква тука около някаква руска пръчка на плажа?! Големият красавец - я какъв корем е пуснал - тебе ли ще те харесат, бе, шкембо, добре, че съм те взела аз, че иначе досега щеше да си ходиш ничий...

Пък и не го е срам - все едно ме няма или не разбирам. И като го викам, се прави, че не е за него. Василеее, беееее!... Ето пак.... Обаче тая рускиня каква е гледана... И очичките й шарят по мъжете на плажа. От половин час се е втренчила в спасителя. А преди това на бара как се фъчкаше около барманчето - то чупки в кръста, то погледи, то косата си мята, то се облизва, цупи устата... Опасни са тия рускини, бе!... Моят целулит се е разположил навсякъде тая година, тия LPG-та, дето толкова пари дадох, нищо не направиха - само в синини си ходя. Ма то диета трябва... Като се върнем от море почвам! Тоя път наистина! Да си готвят и да си ядат!... Десет... не, петнайсет кила ще сваля!

...Ох, не трябваше да взимаме малкия с нас! Ще ми скъса нервите... В стаята в хотела няма второ руло тоалетна хартия, егати скръндзите са тия печелбари по морето! И 95 лева някаква стая, дето нищо няма в нея, обиржии. Можеха поне една завеса в банята да сложат, да не си мокрим непрекъснато тоалетната, като взимаме душ.

Догодина няма да им стъпя на морето на тия! Да се научат! Ще отидем на Гърция и това е - като всички нормални хора... Ох, май ще ми изгори гърба така. Ето, не мога с ръка да го стигна, а преди можех. Напълняла съм ужасно! Като тюлен съм станала! Няма да ям довечера, само диня!... Оф, то па с тоя ол инклузив иди, че не яж..."

Ана-Мария, на девет:

"Жалко, че си взех с кофичка. Трябваше с вафличка, за да си я изям. Утре ще си поискам с вафличка. Ако ми дадат и още днес ще си взема пак сладолед, ама не ми дават втори.

Тоя днес ми е трети, де, щото татко забрави за предните два. А това русначе е много тъпо - на нищо не може да си играе и не знае нито една дума. И майка му се пече по без горнище - мама каза, че това е голям срам... Тогава мене що ме карат да се пека без горнище?

Много мразя да спя следобед. Дано тате да е още в това настроение и да останем на плажа като вчера и да не спя! Тъпият ми брат стига да не се разреве и майка да го прибере...

Ама няма, защото иска да стои и да гледа тате как си говори с руснаците. Значи, ако брат ми реве, в крайна сметка ще ме набият мен. Винаги така става. Ами, ако го вкарам с лодката навътре и го забравя там?..."

Рускинята:

"Ну... что такое... Тези булгари все такива са си как идно время, кагда я была маленкой... Мама сказала, что тук на нея многа дабре й било с мужчини когда та, защото рускини многа папулярние.

Но сейчас какъв е тоз прост муж так на меня да се сваля, когда я с мой супруг на пляже?! Ну, можно проста папробават как получается, но болгарин многа нахален - все на меня в груди смотрет и мой мужчина може забележит...

Вот, етот спасител на пляже очен мне нравится. Такой с холошенкое тело, такие руки у него, так сексапилний... И малыш на бара многа приятно на меня смотрит - такие черние очи, такие страстные, очи жгучиеееее, и прекасныееее...

А можна, если с них не получается, можна все таки с Василий да встретимся... Но что?! Он тоже мужчина какая та...

Потом можна покупить новую сумку Луис Вютон - в центре Ахтополя находится такой магазин, за петдесят лева точно как оригиналная... И вот етот малчик, которий собирает денги за зонтик, очен мне нравится. И тот, который прадает мороженое на пляж, тоже нравится. И малчик на рецепции отеля нравится тоже... Можно с ними попробавать..."

Руснакът:

".......ну....................мда..........................................ой...............................чьорт возми..................дешево..................дорого.....................виски ирландское........ну......."

Асенчо:

"Само да стана на три и ще видят те - никога повече няма да посмеят да ми сложат шапка слон с хоботче!"

#3 dedogo6 14.08.2016 в 11:14:50

Касимова, ти май си забравила по соц-а какви "другарки" идваха от СССР... Сега са точно същите, щото са социално слаби в своята "велика" икономика.Тоя персонаж, дето го описваш (рускинката) е като бялата лястовица по нашите плажове.Възможно е да има такива някъде из нашето черноморие, ама са мноооого редки.Аз лично бях по южните ни плажове, и да ти кажа честно, рускоговорящите гражданки с мъжете си приличаха на стадо изхвърлени на брега китове... Едното семейство, което видях, беше с 3 деца, едно по-голямо, и две малки.Госпожата, някъде около 40 годишна, беше към 100 кила.Единственото хубаво нещо, запазило се в нея беше лицето и.Мъжа и почваше с бира в 9:30 сутринта.До обед беше на половин кило водка.Децата пищяха и засипваха сички с пясък, щото мамаша не можеше да им обясни да не тичат като подивели.Та мъжа по едно време взех да го разбирам що пие толкоз Та тия персонажи като твоя (рускинката), са някаква мистика.Нормално имотните руснаци не идват изобщо тук. Образа на българина-простак си го е имао винаги.Ама да ти кажа, то не зависи от националността.Простаци има от всички нации, и зависи от възпитанието.Имаше и някакви изпаднали британски граждани на плажа, ми те не спряха да се наливат и да крещят.И се заглеждаха не по руски моржове, а по българки, просто щото са по-красиви и по слабички

#4 NessCaffe 14.08.2016 в 13:14:58

Сестро, аз като пубер, също пописвах разни неща, че и стихове. Ако искаш да обменим материали, може пук да си допаднем, а?

#5 7 14.08.2016 в 16:05:55

Не знам, дали е вярно, но е много смешно.

#6 Мъц 14.08.2016 в 22:15:40

Поредният бълвоч от Моасимова. Стига вече ма! Стига!!! Спри се!!! Ну, Касимова! Ну, погоди!

#7 1Sion1 14.08.2016 в 22:43:29

Ъъъъъ?! Това какво трябваше да е?

#8 straight 16.08.2016 в 13:52:24

Макар и с известно закъснение - честит имен ден, Мария.

#10 Гагауз 17.08.2016 в 09:39:23

Къде ги видяхте тези хубави рускини , на 18 може и да стават някои ,на 30 всички са дебели тъотки.

#11 дали 23.09.2016 в 14:09:49

Геренова аз бях лятото на слънчака и явно си била като Рей Чарлз ,щото това лято си беше истински руски ,белоруски и полски бум на слънчака (в интерес на истината и англичани доста)и такива бегемоти каквито се опитваш да ги изкарваш рускините нямаше-на 80-90 % си бяха с идеи по прелестни от изложената средностатистическа бг Ганка))ахахаха

Новините

Най-четените