Гавин Макинес: от "Кръстник" на хипстърията до фен на Тръмп

Ако презирате политическата коректност, мразите модерните проявления на западния феминизъм, отвращавате се от крайно левите либерални идеи и желаете да запознаете с опакото на ръката си всеки милениал, който псува капитализма от своя смартфон, тогава ще обикнете Гавин Макинес.

Ала ако сте особено чувствителни към разговорите за раса, пол и оръжия и имате навика да заставате зад "социално справедливи" каузи, то се подгответе да откриете радикално противен враг в мустакатото лице на въпросния екземпляр.

Гавин Макинес е медийна фигура, професионален провокатор, рекламно лице и експерт, консервативен републиканец, фен на Доналд Тръмп с дивашко минало, оцветено от секс, наркотици и пънк.

Роден в Англия, израснал в Канада и установил се в Ню Йорк, той е известен още като "Кръстникът на хипстърията" и съ-основател на медийния бранд Vice.

Днес, на 46 години, Макинес демонстративно презира това, в което се е превърнала разрастващата се Vice Media.

През 90-те Гавин е част от постмодерната културна трансформация в прочутия квартал на Бруклин Уилямсбърг, откъдето именно тръгва модерната мутация на хипстър движението. В последните години то се характеризира с фетиш към "автентичността" и ретро предметите, очилата с рогови рамки, тесните джинси, дърварските ризи, винтидж дрехите, ироничните цветни тишърти, кецовете, татусите и отличителните прически и стилизации на лицевото окосмяване при мъжете.

Хипстър-миналото на Макинес е намесено в един от многото медийни скандали с негово участие.

В интервю за The Times от 2003-та Гавин изразява задоволството си от факта, че хипстърите от Уилямсбърг са предимно бели.

После обяснява цитата си като гавра с "бейби буумър медиите от рода на The Times. Vice се извиняват за неговите коментари, а четири години по-късно той напуска заради "креативни различия".

Днес тези различия са по-дълбоки от всякога.

Макинес презира съвременния либерализъм в почти всичките му форми.

Изключение прави позицията му, че дрогата трябва да се легализира, но щеше да е крайно лицемерно, ако човек изшмъркал толкова много кокаин в миналото държи на драконовски мерки срещу наркотиците. Оттам нататък идеологическият пакет, който носи Макинес е стриктно консервативен.

Гавин е свиреп бунтовник в културната война срещу мултикултурната парадигма.

Той открито говори за смущаващите процентни разлики в извършваните от различните раси в САЩ тежки престъпления, гаври се с движението BlackLivesMatter, гневи се на демографския срив в Западния свят и наистина, наистина ненавижда исляма. И комунизма. И феминизма.

Макинес е отдаден ценител на свободния пазар и смята, че "социалната държава" е източник на всички беди.

Макинес е производител на знаменити цитати и политически некоректни видео материали в YouTube.

Там има колекция от чудовищно забавни компилации със заглавия като Gavin vs. Feminists. В последно време Макинес е хардкор привърженик на Тръмп, когото смята за олицетворение на идеите за "бащата" и "личната инициатива". Две концепции, които според Гавин са били погазени от господстващата либерална рамка.

В крайна сметка консервативния републиканец Гавин е интригуващ екземпляр в западната политическа фауна, независимо дали го смятате за могъщ проводник на лош вкус или за увлекателен провокатор.

Той е дисидент в доминиращата левичарска култура и заслужава внимание и заради интригуващата си идейна траектория от дните на пънка, тройките, кокаина и Vice до днешните пристрастия към Тръмп и образа на домакинята.

Оставяме ви с няколко цитата от Гавин, които капсулират неговия интересен медиен бранд:

"Не желая културата ни да се размива. Границите на САЩ трябва да се затворят за безконтролната миграция и да оставим всички тук да се асимилират към Западния, английско говорящ, бял начин на живот".

"Правителството е по-лошо от повечето корпорации".

"Комедиантите са най-големите духачи, защото те не желаят хората да узнаят колко е лесно всъщност да си комик".

"Транс мъжете не са точно мъже, а по-скоро объркани butch лесбийки: това са дами с много тестостерон, които трябва да си сложат необходимото приспособление и чукат приятелките си, а не да си сменят пола".

"Хетеросексуалните мъже сме идеалната изкупителна жертва, защото не обичаме да се оплакваме".

"Ако се съди по размерите на средностатистическите бедни в САЩ, не бих казал, че те умират от глад".

"В Западния свят съществува наратив срещу белите хора, те сами се пакетират като зли и постоянно пробутват простотията, че трябва да се срамуваме от себе си. А точно белите са създали най-добрите общества на планетата".

#1 Мунчо 15.08.2016 в 09:42:15

Да не би човекът просто да е поостарял и да е прозрял, че тези работи с "левичарството" са химера и "вятър работа"? Което общо взето е естествения житейски преход при болшинството западни люде.

#2 Nikkor 15.08.2016 в 10:07:34

Хайде някой да каже, кое от повечето цитати не е истина.

#5 twoflower 15.08.2016 в 12:17:16

"здравият разум казва, че тръмп е една подмяна на желаните и изтървани консервативни принципи." Това откъде-накъде? По целия свят става все по-ясно, че толерирането на паразитите в обществото води до крах (за справка - терористичните актове). Социализмът твърдеше, че всички сме равни. Видяхме как беше с подобна утопия. Не сме равни, не сме еднакви и не сме равнопоставени. Държавите все повече се задъхват да изхранват всякакви малцинства, Тръмп просто има смелостта да каже нещата с имената им, а не се крие зад лицемерие и страх, че ще го заклеймят като расист, шовинист и т.н. Здравият разум казва, че е абсолютно малоумие с моите данъци да се плаща на циганките да раждат на по 13-14 години.

#6 explorer 15.08.2016 в 16:28:14

@#5, да го кажем направо, алтернативата на търпимостта е война, разбирай отнемане на човешки живот. Ако смяташ, че това е за предпочитане ...

Новините

Най-четените