Новите оръжия на Путин

Новата ядрена доктрина на САЩ позволява извършване на ядрен удар в отговор на конвенционална атака. Ако ни атакувате с ядрени оръжия, няма да се поколебаем да отговорим реципрочно. Това беше ясното послание от почти двучасовата реч на руския президент Владимир Путин от неговото ежегодно обръщение пред Федералното събрание.

Самото му изказване беше посветено на приоритетите пред руската вътрешна и външна политика на Русия през следващите няколко години, но акцентът в него попадна преди всичко върху новите оръжия, с които Русия разполага.

Той представи редица от тях, включително и ядрена крилата ракета "Сармат", която може да достигне до всяка точка на света, която била изпитана в края на 2017 г. Тя има тегло от 200 тона и носи касетъчна бойна глава с повече елементи.

"Пробното изстрелване на ракетата и наземните изпитания позволяват да се създаде чисто ново оръжие - стратегическа ядрена ракета, задвижвана от ядрен двигател", каза Путин пред публика в залата на Кремъл.

Самите ракети са нисколетящи, трудно могат да бъдат забелязани от радарите и имат почти неограничен обсег на действие, с което системите за противоракетна отбрана на практика могат да бъдат заобиколени.

"Никой в света няма подобно нещо", заяви Путин на фона на аплодисментите в залата. Той представи и видео с изпитанията на ракетата. В него се вижда как тя може да удари територията на САЩ не само от северна посока, но и от южна.

"Неведнъж сме говорили на западните страни, че ще предприемем мерки за неутрализиране на всички заплахи срещу страната ни и разгръщането на противоракетния щит. Но никой не искаше да разговаря с нас, никой не искаше да ни слуша. Послушайте ни сега", каза Путин.

По думите му Москва е започнала да разработва нови стратегически оръжия, които няма да летят по суборбитална балистична траектория.

Освен крилатата ракета Путин потвърди създаването и изпробването на безпилотни подводници с компактен ядрен двигател и ядрен експлозив.

Руският президент се похвали и с хиперзвуковите бойни ракети "Кинжал", които от декември насам преминават тестове в Южния въоръжен окръг. Те имат въздушно базиране, скоростта им е 10 Мах, а обсегът на действие - над 2000 км с "гарантирано преодоляване на противоракетна отбрана".

Той също така обясни, че Кремъл вече разполага и със свръхзвуково оръжие и че това са разработки, които по обясними причини не може да демонстрира в оригинал.

Самата ракета, кръстена "Авангард" ще може да маневрира в плътните слоеве на атмосферата и ще бъде на практика неуязвима.

По думите на Путин системата достига скорост 20 Мах, маневрира по време на полета и "се движи към целта като метеорит, като огнено кълбо", защото температурата на повърхността достига 1600-2000 градуса.

"Всичко това не е от съветски времена, а от работата през последните години на хиляди и хиляди наши талантливи учени и специалисти", добави Путин.

Президентът няколко пъти повтори, че Русия не нарушава никакви международни договорености, никого не заплашва и няма да използва създаденото оръжие за агресия. По негови думи обаче Западът трябва да осъзнае новата реалност, че показаното оръжие не е блъф и че с политиката на санкции е свършено.

Той предупреди, че САЩ планират да разположат 5 кръстосвача и 30 разрушителя до границите на Русия, но подчерта, че струпването на сили на НАТО до границите на Русия и системите за противоракетна отбрана на САЩ ще се окажат безполезни заради новите руски оръжия.

Думите му идват ден след изказването на външния министър Сергей Лавров, че САЩ подготвят въоръжените сили на страните в Европа за използване на тактическо ядрено оръжие срещу Русия.

Освен военната част Путин обърна внимание в речта си на икономиката и социалните въпроси, развитието на Русия и борбата с бедността.

#1 follow_the_cash_flow 01.03.2018 в 17:16:41

Айде на камарата !!!

#2 Уточнител 01.03.2018 в 18:28:05

ТИЯ РАШЪНС ЩЕ МЕ СКЪСАТ ОТ СМЕХ, то бива престараване, ама чак толкоз... Преди близо 60 г. Хрушчов, обеща на XXII конгрес на КПСС, СССР да надмине САЩ през 1980 г.по вс показатели, вкл жизн ниво и т.н., като се обеща също тогава окончателно да се навлезе в ерата на КОМУНИСТИЧЕСКИЯ Рай: "от всекиму според способностите, на всеки спорид нуждите". Позна само, че през 1980 СССР ще влезе в ерата не на Комунизма, а на Упадъка и ще изчезне след 11г. Тоя дришльо Путя е още по зле от Хрушчовия СССР, с икономика на 14 място в света, бедно население и БВП на глава 55% от българския. А се въоръжава и сипе заплахи... Безумец! Явсн е, че ще свърши по-бързо и по-зле от СССР. Явна предизборна реторика, която обаче се превръща в копронимация. Видно е колко е отчаян Путя, за да сипе публично тези глупости, не може да си позволи да бъде "преизбран" с малко мнозинство...Решен е на всичко, за да бетонира властта си и да се опази от вътрешните врагове, най-вече...А иначе, не може да му се отрече - велик СМЕШНИК: ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-аааааааааааааааааа

#3 follow_the_cash_flow 01.03.2018 в 18:40:53

Кой не скача е червен

#5 Уточнител 01.03.2018 в 19:05:15

Изв. се, грешка: не 55, а 95%...БВП на глава от нас за РФ е около 95% от българския

#6 follow_the_cash_flow 01.03.2018 в 19:17:58

Значи, ако не харчат за ракети, русниците може да ни хранят като едно време Д'ба и боклуците долни

#9 popleta 01.03.2018 в 21:18:56

Пази се от малките хора.Хитлер,Сталин ,Берия,Ежов,Мусолини ,Путин.

#10 deowin 01.03.2018 в 21:55:27

>Безумец! Руснаците пляскат ли? Пляскат. Целта постигната чудесно. Съответно, Путин далеч не изглежда безумен. Едва когато за руснаците стане приоритет да водят достоен живот, вместо да тънат в мизерия, ще има смисъл за Путин да променя политиката си. "Когато" ли казах? Май "ако" е по-правилно в случая.

#12 Максим 01.03.2018 в 23:08:19

Е, няма такъв случай в днешната политика някой от великите сили да изпадне в такова объркано състояние, и да започне да плаши!!!? Кого, гаргите. Този е за психиатрията. Той явно не разбира че, се държи на власт благодарение на мекия натиск от запад, а не че, е някакъв велик диктатор. Господи събери си вересийте.

#13 follow_the_cash_flow 02.03.2018 в 00:11:45

Е, барем смехотворната журналистическа полюция, наремена 'хибридна война', окончателно свърши. Имаме си класическа студена война.

#15 explorer 02.03.2018 в 11:19:54

Тотално сбъркана военна доктрина, от която си патят най-вече самите руснаци, които обитават в земята, която се опитват да опазят с новите си оръжия. Чичо Си, ще ги погледа още малко, пък ако му отеснее, ще се замисли.

#16 follow_the_cash_flow 02.03.2018 в 11:55:45

Въпроса е дали е вярно. Защото ако е, ф35 и цялата система свързана с него се превръща в най-скъпоструващия въздушен... пикап. А противоракетния щит - в средновековна крепостна стена. По втората част - има ли смисъл да се коментират нагли изказвания относно как собственик на територия ще разполага със собствеността си? От хора, привидно обявяващи се за демократи и либерали? А защо въобще руснаците се напъват за тези неща и отделят огромни средства? Може би защото са напълно наясно с хищническия манталитет на англо-саксонските елити? И въобще на капитализма?

#17 sim4o 02.03.2018 в 13:35:08

follow_the_cash_flow | 02.03.201800:11 Е, барем смехотворната журналистическа полюция, наремена 'хибридна война', окончателно свърши. Имаме си класическа студена война. -------------------- Многократно си говорихме с Фридушенка Рускоговорящая, с Роко Паважний и т.н. Че като провокират- ще си го получат! Ракетки, бомби .. Та няма логика да има дълга студена война .. всеки ще дига самолетите - и въздушни удари! ТАКА СЕ ПРАВИ! Живи сме .. ще гледаме от първи ред ..

#19 follow_the_cash_flow 02.03.2018 в 14:03:02

Пак да добавим "ако е вярно", ракета с хиперзвукова скорост може и да не вижда ф 35, но... защо да го вижда... А невидимо безпилотно презокеанско торпедо, което може да удари пристанище, какъв е проблема да удари самолетоносач.... Някъде, където и да е Въобще, неадекватна и отвратително асиметрична стратегия

#20 TheRock 02.03.2018 в 19:05:17

Очарователна прилика между смешното руско джудже и Хитлер накрая на ВСВ, досущ като Хитлер и Путин разказва някакви приказки, за някакви велико оръжия, които ще унищожат врага. Е, видяхме кого унищожи Хитлер, същият край чака и Путин. Съдбата на "Третия Рим" ще е същата каквато беше съдбата на "Третия Райх". ============ Какво показа клането при р. Ефрат? февруари 26, 2018 0 Евентуалният сблъсък между руски войски и сили на НАТО би заприличал на схватка между индианци и испански конквистадори. Александър Немец, kasparov.ru Още през февруари 2015 г. Павел Фелгенгауер, един от най-сериозните военни експерти в Руската федерация (РФ), публикува становище за състоянието на въоръжените сили. Руските въоръжени сили продължават сериозно да изостават от стандартите за съвременна война. Програмата за модернизация до 2020 г. не постига сериозни резултати, което пролича при бойните действия в Донбас. Там руските редовни войски и наемните сепаратисти воюват като бащите си преди 50 години. При сблъсък с модерните армии на западните държави руските въръжени сили ще претърпят жестоко поражение. Даже „учтивите зелени човечета”, специалните части, нямат надеждна екипировка, оръжие и свързочни средства. РФ не произвежда качествено оръжие, броня и боеприпаси. Няма модерни снайперски пушки и добри снайперисти. Само ФСБ (КГБ) притежава вносни оръжия и патрони. Руските танкове са боядисан скрап. Затова се правят опити за нови образци като „Армата”, който аварира на парад. Само изостанали държави купуват руски танкове. Руската авиация няма способности да поддържа сухопътните части, особено нощем и в лошо време. Най-сериозни са проблемите при самолетните двигатели, където изоставането нараства. Русия така и не произведе надежден съвременен радар. В момента руските въоръжени сили са на равнището на пакистанските. Притежават ядрено оръжие, ракети и подводници. Колко от тях биха били ефикасни при ядрен конфликт, никой не може да гарантира. Руските военачалници нямат ясна представа за философията на съвременната война. Евентуалният сблъсък между руски войски и сили на НАТО би заприличал на схватка между индианци и испански конквистадори. Този анализ бе публикуван преди три години. Ако оттогава са станали някакви промени, те не са били към по-добро. РФ продължава да деградира в икономиката, социалната сфера и науката. Военната област няма как да бъде изключение. https://libertarium.net/%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B8-%D1%80-%D0%B5%D1%84%D1%80%D0%B0%D1%82/

#21 TheRock 02.03.2018 в 19:58:41

Коката, другото оръжие на Русия! ======== Самолетът на президента и полковник от спецслужбите замесени в скандала с кокаина в руското посолство Секретни стенограми сочат, че посланикът на Русия Виктор Коронелли може да е свързан с аферата Министерството на вътрешните работи на Уругвай е започнало разследване на скандала с посолството на Русия в Аржентина, което, както стана известно, е било база за наркотрафик. В Монтевидео не изключват, че наркотиците са бири препращани в други страни с дипломатически самолети излитащи от Уругвай. У правоохранителните органи са възникнали подозрения, след като, според данните от подслушването, един от участниците в наркокартела Иван Близнюк в разговор със свой съучастник Александър Чикало през октомври 2017 година е споменал, че транспортирането на наркотиците преминава през Уругвай. Близнюк разказал на Чикало, че в разговор с мистър "К", ръководител на групата за наркотрафик, е обсъдил с него транспортирането на куфарите с кокаин от посолството в Буенос Айрес. На което Чикало отговорил: "Те докараха всичко в Аржентина, след това го препратиха в Уругвай, и готово". В друг от записаните от аржентинските служби разговор, Чикало казва, че в чантата си има кокаин, който е купен в Уругвай за 1 500 долара и планира да го продаде в Русия за 10 хиляди долара или в Германия за 25 хиляди. Именно в тези страни, заедно с Холандия, престъпниците са имали съучастници. Междувременно стана известно, че организаторите на доставките на пратки с кокаин от Буенос Айрес "православни меценати" Чикало и Близнюк са говорили за участие на руския посланик в трафика. За това свидетелства разшифровка на разговор помежду им. http://www.faktor.bg/bg/articles/petak-13/samoletat-na-prezidenta-i-polkovnik-ot-spetssluzhbite-zameseni-v-skandala-s-kokaina-v-ruskoto-posolstvo

Новините

Най-четените