Извинение - или да заповяда на ДАНСинга

Министърът на външните работи Кристиян Вигенин има належаща нужда от три неща: очила, ускорен курс в Дипломатическия институт на Външно и доза мъжество.

И ако с първите две лесно може да се уреди, последното е проблем - защото е резултат от характер и социален опит. А социалният опит на г-н Вигенин е досущ като на г-н Станишев - калявал се е единствено в партийните коридори на "Позитано" 20 (и един непълен мандат в Европарламента). В партията могат да те научат на всичко друго, само не на кураж и мъжество. По-скоро на интриганство и плетене на козни.

Очевидно е усвоил типичната за един партиен активист манипулативност, след като написа в личния си профил във Facebook:

"Днес броят на протестиращите срещу кабинета и на подкрепящите го пред НДК се изравни, на bTV даже им се наложи да ползват архивни кадри. Време е емоциите да минат на заден план, да седнем на сериозен разговор с представители на протеста и да обсъдим как да приложим разумните искания". И по-малко от 200 души са харесали... това.

По същия начин - и също доста непремерено, изказваше мнението си във Facebook и предшественикът му Николай Младенов.

Никога броят на протестиращите срещу правителството, подкрепяно от БСП, ДПС и "Атака" не е бил колкото рехавата дружинка пред НДК. Няма и да бъде - нищо, че за БСП са гласували над 900 000 души на 12 май.

Пенсионерският клуб и подкрепящите го тук-там по-млади и множеството по "Цар Освободител", дори и в отпускарския сезон, може да се сравнят и с невъоръжено око. (Да не би пък външният министър да е гледал друга телевизия - TV7 например?)

Разумните искания всъщност са точно едно искане: Оставка. И после се сяда на сериозен разговор с всички, не само с БСП.

Дори и да се объркат някои сметки за нов мандат на др. Вигенин като евродепутат през май 2014 г., за също такъв за др. Станишев и за евентуално завръщане на др. Първанов след изборите през май - нали трябва да се попълни празнината, която ще зейне в партията след тази кадрова интервенция, и да се върви към ново управленски мандат.

Ако г-н Вигенин иска да се увери в броя на протестиращите, нека заповяда на #ДАНСwithme. От телевизора не се вижда цялата картинка. И да не се притеснява - няма опасност да бъде разпознат.

Тагове: бсп, бтв, вигенин
#1 partci 29.07.2013 в 17:17:36

Ооо, ше бъде разпознат... или по-скоро разпознаваем; след първите пет туката вече и майка му няма да го познае.

#2 deowin 29.07.2013 в 17:50:32

Само преди година мислех, че млади, интелигентни хора като Вигенин ще променят БСП за по-добро. Откакто влезе в кабинета, обаче, той разцъфна като абсолютно стереотипичната червена роза и се превърна в същото долнопробно, безсъвестно, продажно леке, каквито са маститите политици от партията-майка. Жалко за покварения потенциал.

#4 Borracho 29.07.2013 в 18:09:25

Мдааа, голяма гнус е тоя Ваджайнин Така са те, облагодетелстваните деца на комунизма - при тях конкуренция няма. Само вечено бутане и подпиране, за да могат един ден когато ги поставят във властта да са достойни продължители на тъпата им, комунистическа идеология и философия. The socialist's dream: Ням значение колко си тъп, нагъл и неспособен. Ако слушаш, някой ден ще те сложим да управляваш!

#6 vanko 29.07.2013 в 18:47:28

Поредната кукла на конци

#9 pixie 29.07.2013 в 19:29:04

Пак се сетих за свежата краставичка, поставена в буркана с киселите краставички. Какво и се случва с времето? - Става също кисела. Е, няма как да влезеш в редиците на бсп и да не се поквариш. То затова не се изисква много време и усилия. Става от само себе си. Ама този младеж не е като Янаки (Стоилов), който от малък е в редиците и даже с тенденция да остарее сред съпартийците си, ама някой усети ли го, а? Я колко време си кюта, трупа безсмислен стаж и се учи. Е, не е станал набързо министър, ама зле ли му е? Поне не е направил нищо, с което да се изложи. Друг е въпросът, че с нищо друго не е известен, освен като вожда Станишев с многото години политическа кариера. Бетониран като него, няма мърдане. А тоя, малкият Вигенин, какво бъдеще го чака, не знам, не знам.

#10 deowin 29.07.2013 в 19:34:46

Ani, не мисля, че реакцията е прекалена. Вигенин каза, съвсем конкретно "Днес броят на протестиращите срещу кабинета и на подкрепящите го пред НДК се изравни". Това, съвсем обективно погледнато, не е вярно. Подкрепящите правителството пред НДК винаги (включително и тия дни) са били с поне един порядък (но по-скоро два-три) по-малобройни, отколкото протестиращите срещу правителството. Следователно Вигенин лъже. Размерът на лъжата я прави нагла. Наглите лъжи на политиците е редно да предизвикват остри реакции.

#11 Оня Дето Го Трият 29.07.2013 в 20:07:16

Абе тоя с вагината си ли мисли!

#12 Бобо 29.07.2013 в 20:55:54

Сфинчо, Вигенин не беше ли един от любимите ти 'български" политици??? Или пак завърте опашката подканящо???

#13 deowin 29.07.2013 в 21:03:13

Да, определено беше. Минало свършено. До преди около година, когато почна да проличава, че партията-майка е унищожила потенциала му да стане свестен политик, и го е превърнала в младото партийно зомби, което е сега. Всъщност, не искам да прозвучава така, все едно той е бил жертвата - за жалост е твърде интелигентен, за да повярвам, че това е станало без негово активно съгласие и съдействие.

#14 AlahAkbar 29.07.2013 в 21:14:27

Свиня, я дай списъчето от преди 6 месеца с политиците на които верваш. Ще се посмея пак с удоволствие ...

#15 deowin 29.07.2013 в 22:26:35

>Ще се посмея пак с удоволствие ... За кое точно ще се смееш? За това, че съм възлагал надежди върху един млад и образован човек, който според мен имаше потенциал да стане свестен политик? Ще се смееш за това, че Вигенин пожела да стане червено леке вместо да реализира този потенциал? Въпреки, че поредното червено леке пряко вреди и на теб? Честно, не ми се мисли що за дребна, злобна душица трябва да си, за да може удоволствието от това, че нечии надежди да се случи нещо добро (включително за теб самия) са се осуетили, да е толкова по-голямо от неудовлетворението, че доброто не се е сбъднало. Имам чувството, че хора като теб предпочитат всичко да се сговни, дори и да ги засяга съвсем пряко, за да могат после злобничко и ехидно да коментират "Казах ли ти аз, че всички са маскари!". Ако единствената ти радост в живота е удоволствието да намираш доказателства, че всички около теб са лайна, то живееш ебем ти лайняния живот.

#16 AlahAkbar 30.07.2013 в 00:54:08

Жалък си свиня. С лични нападки нищо не постигаш. А за умственото ти бездарие те съжалявам чак ... Все пак ти си обикновен малоумник, очакващ добрини от Кунева, Царо и Вагината ...

#19 deowin 30.07.2013 в 17:27:57

Manuela, ако грешах в изводите, които си правя за някой от това, което казва (в случая, AlahAkbar и неговото "Ще се посмея пак с удоволствие"), то вероятно той би посочил къде интепретацията ми е грешна, и би казал каква е истинската причина да го казва. Това не се случва.

#20 gradinar 30.07.2013 в 19:49:47

Бурята идва Тя ще прочисти подлогите на Путин и анадолските мюрета

Новините

Най-четените