Уста ГЕРБ затрива

В опит да замаже гаф на Началника, зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов сътвори нов, но още по-голям, типично като за него.

Не пенсионерите, а емигрантите са виновниците за изяждането на фискалния резерв, стана ясно от изявление на Цветанов пред TV7.

Цветанов обясни, че виновник за ниските доходи на възрастните хора са... българите зад граница.

На практика тези, благодарение на които голяма част от пенсионерите - и не само те, са живи, защото близките им изпращат непрекъснато средства. Най-големият инвеститор в България.

"Над 2 млн. българи са напуснали страната през последните 23 години. Знаете ли, че много от тези български граждани, които са в малките населени места и които обезлюдяха, и беше ликвидирана цялата икономика, която е имала, или всичко, което е било като поминък за съответното местно население, и съотношението на работещи - пенсионери диаметрално е променено", коментира бившият вътрешен министър. (Съвсем същото обяви и преди дни на среща с избиратели в Белово, сигурно го е наизустил от някоя "опорна точка" на пиарите и съветниците на кампанията...)

Така Цветанов отговори на въпрос как се живее със 140 лева пенсия при праг на бедност 230 лева.

В опит да отклони темата защо ГЕРБ не направи нищо по време на мандата си, за да увеличи малко доходите на тези хора и да облекчи живота им, виновникът беше намерен - Преходът. Не че българите не напуснаха България заради такива като Цветанов, Борисов и ония преди тях.

През 2008-а, още преди да вземе властта, ГЕРБ обяви, че "създаването на национална стратегия за обратна интеграция на българите в чужбина ще бъде основен приоритет за партия ГЕРБ".

В кабинета на ГЕРБ имаше цял министър на българите в чужбина, който не е ясно дали успя да върне и един българин у нас.

През май 2011 г. Бойко Борисов обяви: Връщам за 3 години българите от чужбина.
По-добре за него, че не ги върна. Нямаше да са му избиратели.

А за Цветанов и него едно можем да кажем: Уста ГЕРБ затрива.
#1 k_koev 16.04.2013 в 15:26:19

И как го решихте, че няма да гласуват за ГЕРБ и откъде-накъде си присвоявате правото да говорите от името на милиони българи? Каква наглост само. Я се вземете в ръце.

#2 TheSpider 16.04.2013 в 16:07:11

Сега е времето на поръчковите статии. Българите не са напуснали заради такива като Цветанов. Напуснаха заради такива като СерГей, Костов, Царя и тн. Бойко няма как с магическа пръчка да увеличи доходите на хората. Започна да строи магистрали и всички ревнаха, че не асвалтът не се ядял, подиграваха се, че откривал всевъзможни неща и тн. Ако бях в чужбина щях да ви се смея на акъла и да ви кажа, че всичката мизерия и беднотия си я заслужавате. Но и аз живея тук и не искам някакви лумпени да определят бъдещето на моята страна.

#3 Гризли 16.04.2013 в 16:34:51

Spider, много хубаво го каза, че не трябва някакви лумпени да определят бъдещето на България! Точно затова НЕ трябва да се гласува за герб - по-големи лумпени от тези досега е нямало в българската политика!

#5 Danisco 16.04.2013 в 17:21:56

Как постъпват в нормалните страни: Април 2009 г.: Шефът на звеното за борба с тероризма в лондонската полиция Боб Куик подаде вчера оставка, след като беше заснет от фоторепортери как разнася твърде непредпазливо документи с надпис „поверително”, съобщиха агенциите. Куик направил фаталната грешка в сряда докато слизал от колата си за среща с британския премиер Гордън Браун и министъра на вътрешните работи Джаки Смит. Вчера Куик заяви, че подава оставката си с ясното знание, че неговите действия са застрашили мащабна антитерористична операция. Той съжали за неудобството, което е причинил на колегите си. Кметът на Лондон Борис Джонсън съобщи, че с голямо нежелание приема оставката на Куик.

#7 pepe 16.04.2013 в 17:49:51

Най-сетне мисля, че започнах да разбирам що за партия е ГЕРБ, що за явление, както и да си обяснявам защо досега не можех добре да ги разбера /въпреки че бях съвсем наясно, че не ги харесвам/. ГЕРБ не са нито леви, нито десни, това не е важно. ГЕРБ са просто провинциалисти. Партията на малките градчета - не на селата, където хората са свързани със земята а също и помежду си, а на малкия град, където хората не се познават достатъчно, зада са си близки, но винаги знаят кои са наши хора и кои не са, познават се достатъчно зада се разделят на свои и чужди - по рождение и завинаги, и истински да се мразят - по рождение и завинаги. Ей тва е ГЕРБ - Провинциалната партия. И нека хората, които живеят в провинцията да не ми се сърдят. Не това дали живееш в провинцията те прави провинциалист, а контекста в който живееш - дали той е затворен до близкото ти обкръжение. Това означава, че например човек, който редовно ползва интернет трудно може дае провинциалист.

#8 deowin 16.04.2013 в 18:41:37

Винаги ми е било чудно как някои хора успяват да вместят предполагаемото благородство на напредналата възраст (например, видимо около 60) с полярно противоположни вулгарни изрази като този: >Ще ядете герберски лайна бая време

#11 MacAllister 16.04.2013 в 22:40:04

Аве почитатели на ГЕРБ! Осъдените да ви ядат попарата ви поздравяват! Бих помолил такива като паяка да се опитат да обяснят как точно ГЕРБ е това положително явление, което те си представят. Вижте, аз нямам предразсъдъци, имам само един порблем имам нужда да видя някаква логика и това, което тя засяга някак си да отговаря на действителността, а не на постулирани реалности. Например ще помоля тези наши сънародници, които явно мислят, че ни правят услуга с избрането на тая "партия" (аз немога без кавички) да ни обяснят в какво точно се съдържа услугата, да направят едни сравнения, да обяснят как знаят кой е крал и колко е крал и как знаят, че техните не са крали - ама така да го обяснят, че да се убедя. Освен тоя въпрос ще ги помоля да изяснят каква е програмата на ГЕРБ, щото аз такава не виждам, общите приказки, които минават за "конкретни" мерки на мене ми звучат като лозунги - без плканирани мерки и аргументирана оценка за техния ефект това не е точно програма. Ще ги помоля и да обяснят как провала в кадровата политика е повод да считаме някого за добър мениджър след като точно в това се състои основната му отговорност ... Ами ей такива неща, разбирате ли ние не мразим ГЕРБ и почитателите му, просто имаме проблем - мислим логично и нещо не ни се вързва, сега е избирателна кампания - убедете ни, става ли? И, а ако може всичко по-горе да става без отклонения колко е виновен Станишев, Царя, Костов, Луканов ... ха, знаете ли един път не чух гербов почитател да обвинява Виденов, това пък защо?

#13 pueblo 17.04.2013 в 02:25:12

абе ,тия вече строшиха глупомера......обаче,продължават с тъпизмите-милиционери! на цвъко и боко им серем в устенцата мазни! срам и позор,че подобни едноклетъчни твари са били,и още по лошо!,може би,пак ще са начело държавата...... щеше да е смешно,ако не беше тъжно

#16 varara 17.04.2013 в 10:53:53

И тези ни управляваха - ужас ! Но....всеки народ заслужава управниците си ! Давай народе, продължавай да се самоунищожаваш !

#17 Old_BG 17.04.2013 в 11:13:37

Коментар ли? Две думи - мамичката им...!

#19 iwan_petrow 17.04.2013 в 13:32:43

Снимката в началото на статията е направо уникална, казва толкова много без думи!!! За това какво е било и за това какво ще бъде, ако читавия българин не проумее, че без активна гражданска /политическа позиция и поведение, просто няма да стане. Трябва масово да се ходи по партийни събрания след работа, няма друг изход....

#21 Iratais 17.04.2013 в 14:01:48

Начи на бантустанеца му дай кусури да намира. Кво ново казва МакАлистър? Ми нищо ново. За гербавите се знае кви са. Ма кво не казва МакАлистър? Ми не казва кво да се напраи кат Герб са такива. Демек стоиме кат Офце на кръстовище дет блеят къмто четрите посоки и не знаят дей кошарата. Сламка - Пайтън брато (вкарай неко съвет и ти у кой бранч на програмата да тръгаме): if boko_haram == 'Asshole': execute block elif sergo == 'Gay': execute block else: print 'Fuck yourself in da ass or go to Terminal 2 \n' Думай МакАлистър! Решение ми требе не констатации. Думай, че сметам на 12-ти да съм у БГ-то и да са рАзпиша....или да не. Йебем ли му мамата.

#22 Iratais 17.04.2013 в 14:09:51

Това па не лови табовете да му го тура . Таа програмка е обречена кат мине през тоа сайт. Двояко значение мое да има това.

#23 mima 17.04.2013 в 14:26:37

Харесва ли ни или не, или ще е Серго, или Боко. За мен вариантът не се гласува или гласува се за политическа сила, която няма да присъства в парламента не е добър. Та на въпроса: Серго или Боко? АЕЦ Белене или пък не? Руската "мафия" или американската? Все е зле, но кое е по-малко зле...

#24 Оня Дето Го Трият 17.04.2013 в 14:31:23

"....За мен вариантът не се гласува или гласува се за политическа сила, която няма да присъства в парламента не е добър..." Баси и безмислицата каза. Нали ти с гласа си определяш кой да е в парламента. Или искаш първо да знаеш кои ще са вътре, та да не се загуби случайно безценния ти глас То затова няма избор за кого да гласуват хората, щото всички искат да са гласували за победилия. Ми ако искате дайте да кажат отсега кой печели изборите, та да може после всички да пуснем само за него и да направим купон че сме от победителите.

Новините

Най-четените