Хрупкави пилешки бутчета и картофи с коричка от пармезан

Здравейте,

Наистина е толкова вкусно, колкото изглежда.

Верно, че отнема малко повече време от пълнени домати да речем, но е добра вечеря за изгладнели хора.

Изстудено бяло вино или бира са добра комбинация към храната.

Начин на приготвяне

Нарежете обелените и измити картофи на четири по дължина.

Измийте добре пилешките бутчета и ги подсушете с домакинска хартия. Посолете и подправете с черен пипер.

Кипнете бульона, сложете картофите и клонка мащерка и варете 5-6 минути, колкото да омекнат.

Смесете брашното с малко мащерка, черен пипер, сол, част от червения пипер и разбъркайте добре.

Оваляйте добре бутчетата в тази смес и изтръскайте излишното брашно.

Запържете бутчетата в сгорещена мазнина от всички страни до хрупкавост.

Извадете и подредете в тава, застлана с хартия за печене.

Отцедете картофите и ги сложете в голяма купа. Налейте 3 с.л. зехтин и сложете половината от маслото. Разбъркайте добре.

Настържете пармезана и го смесете с брашното, което е останало от овалването на бутчетата и червения пипер.

С тази смес поръсете картофите и объркайте добре, за да може сместа да полепне по тях.

Изсипете в тавичката при бутчетата.

Нарежете чесъна на филийки и направете няколко разреза в лютите чушлета.

Изсипете в тигана от пърженето на бутчетата и сотирайте за 2 минути.

Налейте соса уорчестър и виното и разбъркайте.

С така получения сос полейте всяко бутче и печете 20 минути в предварително загрята фурна.

Приговете салатата. С белачка за зеленчуци нарежете краставицата на дълги ленти.

Сложете в купа и добавете нарязанйите на кубчета чушки.

Посолете, подправете с черен пипер, щипка захар и балсамов оцет. Разбъркайте добре.

Добър апетит.

#1 Melany 07.08.2012 в 18:27:03

На мен този балсамов оцет ми идва сладък. Както и всички тези фюджън изгъзици за мариноване на месото с мед - не стават за ядене. \За мен и моете семейство\ Чудя се дали наистина се харесват или просто наръдат се прави на много отворен и модерен?

#2 Voin 08.08.2012 в 12:32:03

Лично аз не съм приготвял месо с мед, основно поради пропуснати възможности /или нямам мед или не се сещам/. Но съм ял нерядко месо, приготвено по този начин и наистина ми е страшно вкусно. Вярно балсамовият оцет ми е малко сладък, но като се замисля и зехтина в началото не ми харесвше особено. Всичко е въпрос на вкус.

#3 Borracho 08.08.2012 в 12:41:54

Melany и аз съм съгласен, че прекаленото мариноване е гавра с месото. За какво готвят месо, като не обичат вкуса му и се опитват да го убият с вече всевъзможни бъркочи?!? Някоя и друга подправка ОК, ама то в съвременните рецепти те повечето продукти са за маринатата

#4 Borracho 08.08.2012 в 12:43:42

Voin еххехе, и на мен ми беше странен зехтина. Сега пък не можеш ме накара да сготвя с олио, нито на манджи нито на салатои - не ползвам вече. Само зехтини!

#5 fALLEN 08.08.2012 в 16:01:10

избягвай да пържиш или печешщ с екстра върджин...

#6 lele male 08.08.2012 в 16:08:15

Рецептата изглежда и вкусна. Ще пробвам да напармезаня няколко пилешки бутчета... П.С. С мед не съм правила месо. Ние в къщи просто потапяме пържолката за час-два в 100% портокалов сок и става мозък

#7 Voin 08.08.2012 в 16:35:42

Ммм избягвам изобщо да готвя със зехтин по 2 причини. 1вата- цената му хич не е ниска мамка му. 2рата- то при топлинна обработка /особено пържене/ добрите му качества се губят така или иначе, затова не виждам смисъл. Леле мале я ги накисни в бира с подправки...

#8 lele male 08.08.2012 в 17:23:07

Воин, разбира се, че е вкусно и с бира или вино, но идеята на портокаловият сок е, че съдържа киселина която малко или много "разгражда" и по този начин месото става по-крехко. А за подправка ползваме готовият микс за ребърца на скара на KOTANYI... която подправка я няма от 1-2 седмици на пазара...

Новините

Най-четените