Здравейте,
за днес сме ви приготвили "модерна" версия на една класическа рецепта.
Опитайте с чаша хубаво вино.
Начин на приготвяне:
Размразете бутер тестото за няколко часа в хладилника. Ако не е достатъчно меко, извадете за малко на стайна температура, а след това върнете в хладилника, за да не омеква прекалено.
Нарежете месото на 6 еднакво дебели парчета. Посолете и поръсете обилно с черен пипер.
Загрейте малко зехтин и част от маслото и запържете парчетата месо 2 по 2 за по 2-3 минути от всяка страна, колкото да хване коричка и да се запечата.
Извадете в чиния и оставете да се охлади напълно.
В мазнината от пърженето на месото добавете още малко масло и запържете ситно нарязания лук до прозрачност за около 2-3 минути.
Добавете размразените и нарязани на парченца гъби. Пържете 6-7 минути, като бъркате често. Подправете с малко мащерка, посолете и подправете с черен пипер.
Налейте половината марсала и разбъркайте. Извадете 2/3 от сместа в купичка и оставете да се охлади.
Нарежете размразеното тесто на квадрати, така че да може да се завие месото.
Във всеки лист тесто, сложете по малко от гъбената смес, отгоре поставете парче месо и завийте внимателно, като прехлупвате тестото, така че да покрие плътно тестото.
Ако тестото е много меко, след като завиете месото, приберете в хладилника за 30 минути.
Загрейте фурната до 190 градуса.
Подредете месото в покрита с хартия за печене тава, намажете с разбито яйце и направете 2-3 разреза отгоре, за да не се надигне прекалено тестото и да може да излиза въздуха при печене.
Към сместа в тигана добавете останалата марсала, малко масло и сметаната и разбъркайте добре.
Оставете на котлона за 2-3 минути.
Поднесете по 1 или 2 парчета месо с гъбен сос.
Добър апетит.