Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Тайландска супа Том Ка Гай

Тайландска супа Том Ка Гай Снимка: Стоян Георгиев
Тайландска супа Том Ка Гай Снимка: Стоян Георгиев
Тайландска супа Том Ка Гай Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

Както вече сте разбрали, не се боим да експериментираме и да приготвяме нови ястия, както и да опитваме стари рецепти с нови вкусове.

Тази супа наистина си я бива.

Начин на приготвяне

Почистете и измийте пилешкото, срежете по дължина на 2-3 тънки филии, а след това го нарежете на тънки ленти.

Обелете гъбите и нарежете на много тънки филийки, а след това срежете на 2-3 парчета.

Измитият и почистен пресен лук нарежете на парчета с дължина 2-3 сантиметра. Почистете лютите чушки от семената и нарежете на тънки полумесеци.

Обелете джинджифила и нарежете на тънки филийки, а след това на ивици. Може да настържете и на ренде.

В дълбока тенджера загрейте 3-4 с.л. олио и в рамките на 5-8 минути сложете последователно лука, джинджифила, гъбите,лютите чушки и разбъркайте.

Гответе 3-4 минути, добавете къри пастата и налейте бульона. Захлупете с капак и гответе 15 минути.

Нарежете червената чушка на тънки ивички, ако е голяма - използвайте половината.

Налейте кокосовото мляко и сложете чушката, граха и захарта. Прибавете рибения и соевия сос.

Не солете супата, защото и къри пастата и двата соса са много солени. Гответе още не повече от 5 минути.

Оставете супата да се охлади за 10 минути и поднесете с резенче лайм.

Добър апетит.

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
Тагове: храна, супа, home cusine
 

Най-четените