Здравейте!
Тази седмица съм ви подготвила три лесни и много апетитни рецепти. Салатата е хранителна и не ви я препоръчвам, ако сте на строга диета, но ако не прекалявате с нея и я комбинирате с чаша бяло вино, със сигурност ще се насладите на прекрасна вечеря.
Основното ястие, което ви препоръчвам, са лесни рибни рулца, а десертът е много специален и рецептата за него знам от едно пожълтяло листче, съхранявано години от мои близки, което в последствие и аз пазех дълго, докато дойде моментът да ви дам рецептата.
И понеже знам, че съм събудила любопитството ви за този десерт, започвам именно с него:
Домашна сладоледена торта
Продукти:
300 мл. течна сметана
200 г захар
3 яйца
250 г сирене Крема
80 г бисквити
80 г кокосови стърготини
Как да я приготвим:
Течната сметана се разбива в дълбока купа на сняг. Към нея се прибавят предварително смесените и разбити жълтъци, захар и сирене Крема, и всичко се разбърква. Накрая се прибавят разбитите на сняг белтъци и сместа се изсипва във формата, на чието дъно са посипани раздробените на ситни трохи обикновени бисквити. Заглажда се отгоре и се поръсва с кокосови стърготини. Поставя се в камерата за няколко часа, докато стегне.
Рибни рулца
Продукти:
2 филета мерлуза
1 твърдо сварено яйце
2 мариновани краставици
1 сварен морков
3 бланширани гъби
2 скилидки чесън
сол
черен пипер
30 г пармезан
Как да ги приготвим:
Обеленото яйце, краставичките, морковът и гъбите се нарязват на дребно. Овкусяват се със сол, черен пипер и счукан чесън. Тази смес се нанася върху рибите, които се навиват на рула и се фиксират с парчета от дървени клечки за зъби. Рулата се слагат в намазнена тава и се пекат до готовност. Поръсват се с нарязан пресен пармезан и се връщат във фурната до неговото разтопяване. Поднасят се със зелена салата.
Картофена салата с пушена скумрия
Продукти:
1 кг картофи
2 пушени скумрии
1/2 опак. майонеза
4 с.л. лимонов сок
1 връхче босилек
Как да я приготвим:
Картофите се сваряват, обелват и нарязват на малки кубчета. Скумриите се почистват от костите и също се нарязват на малки кубчета. Смесват се с картофите в дълбока купа и към тях се добавят лимоновият сок и майонезата. Салатата се разбърква много добре и се поднася украсена с връхче пресен босилек. В салатата не се добавя сол, тъй като рибата е достатъчно солена, за да я овкуси.
Ако искате да опитате и други вкусни ястия, потърсете си най-подходящите за вашия вкус в 1001 рецепти :)
От мен слънчев и усмихнат уикенд!
Сандра