Шоколадов кекс с рикота

Здравейте,

Да гръмнем една калорична бомба :))

Начин на приготвяне

Разбийте до пухкава смес мекото масло със захарта. Добавете яйцата едно по едно, като продължавате разбиването.

Смесете предварително брашното и какаото, пресейте ги, за да няма бучки в тях и ги добавете към останалите продукти. Разбийте до гладкост.

Намажете с масло дълбока продълговата форма за кекс.

Постелете дъното и стените с хартия за печене.

Оставете краищата на хартията да стърчат над формата, за да можете по-лесно да извадите кекса.

В купа разбийте рикотата с пудрата захар и разбъркайте с тел. Добавете яйцето и разбъркайте.

Изсипете шоколадовата кексова смес във формата и я загладете. Върху нея изсипете сместа с рикота.

С помощта на шпатула разбъркайте двете смеси с плавни движения. Загладете отгоре и печете кекса на 180 градуса 45 минути.

Смесете продуктите за соса и варете, като разбърквате често - докато се изпари повече от половината течност.

Охладете леко и прецедете през цедка, прехвърлете в купичка и поднесете с кекса.

Добър апетит.

Новините

Най-четените