Свински котлети с пюре от печени зеленчуци

За тази рецепта ви трябва малко повече време, 10-ина минути за подготовка на продуктите и около 70 минути за печене, но си заслужава.

Приготвя се много лесно, а резултатът е феноменален.

Начин на приготвяне:

Начукайте котлетите, но не ги изтънявате прекалено.

Подправете със сол и черен пипер и оставете.

Пригответе зеленчуците.

Нарежете почистената тиквата, лука, чесъна и моркова на филии.

Намаслете с малко зехтин съд за печене и подредете зеленчуците на пластове, като редувате - тиква, моркови, лук и чесън.

На всеки ред слагайте малко зехтин, черен пипер, сол и пресни мащерка и риган.

Отгоре подредете месото и покрийте с алуминиево фолио.

Печете в предварително загрята до 220 градуса фурна 40 минути.

Махнете фолиото и печете оше 30 минути.

Извадете месото, прехвърлете зеленчуците в дълбок съд и пасирайте до гладкост с масло.

С чаша хубаво вино удоволствието е голямо.

Добър апетит.

Новините

Най-четените