Здравейте,
Приготвеното по тази японска рецепта пиле наистина се топи в устата.
Опитайте я по нашия начин.
Начин на приготвяне
В касерола сложете захарта и на слаб котлон карамелизирайте, до получаване на светъл карамел.
Налейте оризовото вино и разбъркайте добре. Внимавайте да не се изгорите.
Добавете соевия сос и царевичното нишесте, разтворено в малко вода.
Увеличете леко котлона и оставете да се редуцира, докато се изпари половината течност.
Обелете гъбите, особено ако са по-големи, и нарежете на филийки с дебелина 2-3 мм.
Почистете пилето и нарежете на парчета.
В голям тиган загрейте 3-4 с.л. зехтин и запържете нарязаната на филийки бяла част на пресния лук за около минута.
Сложете пилето и пържете до зачервяване. Добавете гъбите и пържете още 6-7 минути.
Налейте соса терияки, разбъркайте и оставете на котлона още 10-12 минути, като разбърквате отвреме навреме.
В малък съд запечете сусама за няколко минути, колкото да се зачерви.
Пригответе ориз за суши, който ще бъде гарнитурата на пилето. Сложете го в отделна купичка, поръсен със сусам.
Сервирайте пилето в голяма чиния и поръсете с малко сусам и зелената част на пресния лук, нарязана на много тънки филийки.
Добър апетит.