Здравейте,
Тази рецепта е много лесна за приготвяне, а крайният резултат е много вкусен и носи на много вино.
Ако имате повече време може да мариновате предварително пилешкото.
Начин на приготвяне
Почистете и измийте месото. Овкусете със сол и черен пипер и налейте 3-4 с.л. зехтин.
Разбъркайте добре, за да се овкуси и намасли и оставете за 10 -15 минути. Изпържете месото на сух тиган до зачервяване и полуготовност.
Пригответе сместа за паниране - в купичка разбийте яйцата, посолете и подправете с черен пипер. Добавете настъргания пармезан и разбъркайте добре.
В дълбок съд загрейте мазнина. Изпържете пилешкото, като всяко парче потапяте в яйчената смес, а след това в галета.
Извадете месото върху домакинска хартия, за да попие излишната мазнина.
Докато пържите пилето, сварете пастата в подсолена вода. Сложете количество, което да е достатъчно за гарнитура към месото.
Готовата паста отцедете добре и прехвърлете в голяма купа. Налейте 3-4 с.л. зехтин и разбъркайте добре, за да не се слепи.
Пригответе соса за пастата. В касерола загрейте 3-4 с.л. зехтин и последователно сложете чесъна, нарязаните на ивички сушени домати и каперсите.
Разбъркайте и гответе 3-4 минути, колкото да се смесят вкусовете.
Изсипете върху пастата и разбъркайте.
Добър апетит.