Спагети карбонара

Здравейте,

Много лесно, бързо за приготвяне и вкусно ястие. Това е класичеката рецепта приготвяна в Рим, като там изполват свински бузи.

Продуктите за тази рецепта са много малко и в това е нейното очарование. Не правете компромис с качеството. Купете хубава паста и качествени сирена и бекон.

Приготвя се буквално за 10 минути.

Може да разнообразите с малко чесън или 2-3 с.л. сметана.

Начин на приготвяне

В тенджера кипнете подсолена вода и сварете спагетите според указанията на опаковката.

В голям тиган загрейте зехтина и запържете нарязания на ивички бекон, като бъркате почти непрекъснато.

Готов е, когато придобие кафеникавочервен цвят и стане хрупкав. Изключете котлона.

В голяма купа разбийте яйцата, добавете настърганоте сирена и подправете с черен пипер.

Сложете съвсем малко сол, защото сирената са солени.

Отцедете спагетите и веднага ги изсипете в тигана с бекона.

Разбъркайте бързо, колкото да се намаслят и излейте яйчената смес.

Разбъркайте, като обръщате спагетите от всички страни, за да се сготвят яйцата, но да не станат бъркани.

Поднесете веднага с малко босилек или пресен риган.

Добър апетит.

#1 Amor Mio 30.10.2012 в 16:33:53

Много обичам да ги правя. Страхотни са. Впрочем това е една от любимите рецепти на София Лорен.

#2 boris 31.10.2012 в 08:53:09

веднъж ядох спагети по карабунарски.

Новините

Най-четените