Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Свински шницели в лют доматен сос

Свински шницели в лют доматен сос Снимка: Стоян Георгиев
Свински шницели в лют доматен сос Снимка: Стоян Георгиев
Свински шницели в лют доматен сос Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

От люто глава не боли. Даже, ако вярваме на мексиканците с техните люти, та люти сосове, усещате известна еуфория.

Така и с нашия сос, който ще ви "запари" на езика от лютия червен пипер.

Начин на приготвяне

Начукайте добре месото и го овкусете със сол и черен пипер.

Измийте доматите и ги настържете на ренде. Прецедете, за да махнете семките.

От килограм домати ние получихме 700 мл доматен сок.

В блендер наситнете лука и чесъна и ги запържете за 6-7 минути в 3-4 с.л. зехтин до омекване. Посолете леко. Сложете лютия пипер и разбъркайте.

Налейте доматите, посолете, подправете с черен пипер и 1 ч.л. захар. и варете на умерен огън около 20 минути.

Трябва да се изпари около 1/3 от течността и леко да се сгъсти.

Разбърквайте отвреме навреме.

В широк тиган загрейте малко зехтин и маслото и запържете за по 6-7 минути от всяка страна шницелите.

В края на пърженето налейте виното и оставете още 5-6 минути.

Извадете месото с чиния, а в тигана - или друг подходящ за печене съд, без да изсипвате мазнината налейте половината от доматения сок.

Накъсайте половината босилек и сложете месото. Отгоре залейте с останалия сок, поръсете с босилек и печете в предварително загрята до 200 градуса фурна около 25 минути.

Добър апетит.

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените