Здравейте,
От люто глава не боли. Даже, ако вярваме на мексиканците с техните люти, та люти сосове, усещате известна еуфория.
Така и с нашия сос, който ще ви "запари" на езика от лютия червен пипер.
Начин на приготвяне
Начукайте добре месото и го овкусете със сол и черен пипер.
Измийте доматите и ги настържете на ренде. Прецедете, за да махнете семките.
От килограм домати ние получихме 700 мл доматен сок.
В блендер наситнете лука и чесъна и ги запържете за 6-7 минути в 3-4 с.л. зехтин до омекване. Посолете леко. Сложете лютия пипер и разбъркайте.
Налейте доматите, посолете, подправете с черен пипер и 1 ч.л. захар. и варете на умерен огън около 20 минути.
Трябва да се изпари около 1/3 от течността и леко да се сгъсти.
Разбърквайте отвреме навреме.
В широк тиган загрейте малко зехтин и маслото и запържете за по 6-7 минути от всяка страна шницелите.
В края на пърженето налейте виното и оставете още 5-6 минути.
Извадете месото с чиния, а в тигана - или друг подходящ за печене съд, без да изсипвате мазнината налейте половината от доматения сок.
Накъсайте половината босилек и сложете месото. Отгоре залейте с останалия сок, поръсете с босилек и печете в предварително загрята до 200 градуса фурна около 25 минути.
Добър апетит.