Здравейте,
Вкъщи сме любители на пилешкото и затова често приготвяме ястия с такова месо.
Знаете, че в съчетание със зеленчуци е особено добро.
Начин на приготвяне
Срежете пилешките гърди на две по дължина и начукайте, за да изтъните разномерно месото.
Нарежете на ивички и овкусете с 3-4 с.л. соев сос. Разбъркайте добре и оставете да престои, докато приготвите останалите продукти.
Обелените и измити морков и тиквичка нарежете на тънки ленти с белачка за зеленчуци.
Чушката нарежете на тънки ивички. Ние използвахме жълта, червена и зелена чушка за повече цвят в ястието.
Обелената глава лук нарежете на тънки полумесеци.
Кипнете подсолена вода и с нея залейте оризовите спагети. Захлупете с капак и оставете за 10 минути.
През това време в дълбока тенджера или ако имате тиган уок, загрейте 3-4 с.л. зехтин и запържете до зачервяване пилешкото месо.
Гответе около 8-10 минути, добавете нарязания на лентички джинджифил и след около минута извадете в купа.
Налейте още малко зехтин и запържете моркова и тиквичката за 4-5 минути.
Трябва да омекнат леко, но да останат хрупкави отвътре. Преди да извадите, добавете 1 с.л. соев сос.
Накрая запържете чушката и лука около 5-6 минути, сложете нарязания на филийки чесън и отново добавeте малко соев сос.
Върнете всички продукти в съда и добавете отцедените спагети.
Разбъркайте добре, за да се намаслят и да се смесят с всички останали продукти, подправете с 1-2 с.л. соев сос и свалете от огъня.
Поднесете ястието, поръсено с нарязания на тънки филийки пресен чесън.
Добър апетит.