Здравейте,
Не е точно както си го мислите. Топвате едно парче месо в една смес - и айде в тигана.
Ние започваме от приготвянето на маслото, най-добре от предния ден.
Начин на приготвяне
Оставете маслото да омекне на стайна температура. Добавете ситно нарязаните листа риган, настърганата кора на половин лимон и овкусете добре със сол и черен пипер.
Разбъркайте всичко, прехвърлете върху домакинско фолио и внимателно оформете фитил с дебелина около 2 сантиметра.
Завийте добре във фолиото и притиснете леко, за да уплътните сместа. Приберете във фризера. Преди да го използвате, оставете за 30 минути в хладилника, за да се реже лесно .
Измийте и подсушете месото. С остър нож направете разрези във всяко парче месо, без да разрязвате до края, така че да се получи джоб.
Ако са много дебели парчетата, начукайте леко с гладката част на чука за месо, между два пласта домакинско фолио.
В 3 чинии сложете брашното, галетата и разбитите яйца, овкусете добре със сол и черен пипер.
Нарежете маслото на тънки колелца и сложете във всяко парче месо по 2-3 колелца. Прихлупете добре месото около разреза и притиснете добре.
Всяко парче филе потапяйте последователно в брашно, яйце и галета.
Подредете в подходяща чиния или поднос и приберете във фризера за 30 минути, за да стегне добре.
Загрейте голямо количество олио. Панирайте отново в яйце и галета и изпържете месото за по 3-4 минути от всяка страна до златисто, без да препържвате.
Прехвърлете в тава, покрита с хартия за печене и сложете в предварително загрята до 190 градуса фурна за 20-25 минути.
Преди да сервирате, оставете за 10 минути да се охлади. Поднесете със свежа салата. Ние добавихме и пържени в масло гъби.
Добър апетит.