Здравейте,
През уикенда гостувахме на родителите си и очаквано на тръгване ни напълниха багажника с хубави зеленчуци. Затова решихме да приготвим храна с тях.
Доматите, които ни дадоха, бяха прекрасни и приготвихме ориз с картофи, зелена чушка, тиквичка, лук, чесън и "биволско сърце". Всички зеленчуци от градината:)
Добавихме на ястието малко средиземноморски акцент с вкусен зехтин, пресен босилек и пармезан на ленти.
Опитайте да го приготвите, невероятно вкусно е.
Начин на приготвяне:
Издълбайте с лъжичка меката вътрешна част на тиквичките и нарежете всички продукти на филийки.
Загрейте 4 с.л. зехтин в дълбока тенджера и сотирайте лука за 2 минути.
Добавете картофите, разбъркайте и след 4-5 минути сложете тиквичката.
Прибавете нарязаната на колелца чушка и след като омекне сложете ориза.
Разбъркайте и налейте бульона. Посолете и подправете с черен пипер и добавете чесъна.
Поставете капак и варете 10 минути, като разбърквате от време на време.
Загрейте фурната на 220 градуса.
Махнете капака и подредете филийки домати, така че да покриете продуктите. Полейте със зехтин, посолете и подправете с черен пипер.
Сложете съда във фурната, намалете температурата на 200 градуса и печете 30 минути.
Поръсете готовото ястие със зехтин и накъсан босилек.
Сервирайте с ленти пармезан.
Добър апетит.