Знаете ли, че яденето на сурово кашу може да има летален изход? И все пак в магазините го продават и много от нас го консумират. Каква е загадката? Просто не е толкова сурово.
Отделно от факта, че в непосредствена близост до нас има застрашителни за здравето ни вкусови изкушения, доста хора обичат и да експериментират с нови наслади за небцето, особено по време на пътуванията си.
Но колкото и изкушаващи да са някои местни деликатеси, трябва да имате едно наум - има храни, с които шега не бива и буквално става дума за живота ви.
Американският сайт Salon предлага списък с 10-те най-опасни за здравето храни, които можем да ядем, но по-добре да си спестим... Освен ако любопитството не ни съсипва.
Най-малкото, което можем да направим в такъв случай е да бъдем внимателни към онова, което ядем и да проверим дали е в сезона (ако е плод), или дали е поверено в ръцете на майстори-готвачи...
И после да не кажете, че не сме ви предупредили!
Вижте в галерията високорисковите традиционни храни.
За кашуто - не знаех, но и инстинктивно не го харесвам. Впрочем, същото и с фъстъците.И в тях имас бая токсични лайна. За един от последните примери - жива морска храна - или я избягвайте или не я смесвайте с уиски. Става на лайно в тоалетна на автобус - требе да ви режат за да го извадат... За касавата - е, не познавам дори един идиот, който да я яде сурова. Със сока и можеш да се намажеш против мухи... и да привлечеш други насекоми