Здравейте,
Харесваме ястията с паста и изобщо сме любители на италианската кухня.
Има две много прости правила, които трябва да спазвате - да сварите правилно пастата и сосът да се получи.
Разбира се, най-добре се получава, ако подправките са току-що набрани.
Начин на приготвяне
Загрейте 6-7 с.л. зехтин, добавете обелените и смачкани скилидки чесън и разбъркайте.
Оставете около минута и сложете рибата.
Разбъркайте внимателно, без да натрошавате прекалено рибата и гответе 3-4 минути.
Добавете нарязаните на четвъртинки чери домати, посолете и гответе няколко минути, като бъркате често.
Налейте виното и разбъркайте. В края сложете каперсите и накъсайте листата на 2 клонки пресен риган.
През това време сварете пастата според указанията на опаковката.
Отцедете леко и изсипете в съда със соса.
Налейте малко от водата, в която е варена пастата и разбъркайте много добре.
Сосът трябва да полепне добре по пастата и да се сгъсти. Ще ви отнеме още 4-5 минути.
Добър апетит.