Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Майкъл Киарело почина на 61 години

Майкъл Киарело води разнообразни кулинарни предавания, посветени както на храната, така и на виното Снимка: Getty Images
Майкъл Киарело води разнообразни кулинарни предавания, посветени както на храната, така и на виното

Популярният шеф-готвач Майкъл Киарело е починал на 61-годишна възраст.

Новината съобщава семейството на Киарело, като близките му допълват, че той е починал в болница в Напа, Калифорния, след тежка алергична реакция, довела до анафилактичен шок.

"Неговият кулинарен блясък и безгранична креативност бяха в основата на неговия характер", посочва семейството на готвача. "Майкъл насърчаваше създаването на трайни спомени именно около масата", пишат още близките му.

Майкъл Киарело води разнообразни кулинарни предавания, посветени както на храната, така и на виното.

Той е от италиански произход, което вдъхновява и редица от знаковите му ястия, сред които традиционна полента, паста с горски гъби и огретен с намачкани картофи и пармезан. Роден е на 26 януари 1962 г. в Ред Бъф, Калифорния.

След завършването си закупува вила със собствена винарна в долината на Напа, Калифорния.

Научете повече за живота и уроците, които Киарело ни даде, тук:

Носител е на наградата "Шеф-готвач на годината" на престижното списание Food and Wine. Най-популярното му предаване е "Лесно угощение с Майкъл Киарело", което има 10 сезона по кулинарния канал Food Network.

Лесните рецепти на Киарело с италиански полъх го правят любимец на американската публика.

Той е и автор на шест готварски книги и три предавания, посветени на вината от долината Напа. Появява се и в редица кулинарни риалитита като "Следващият топ готвач на Америка" и "Засада в супермаркета".

Киарело обича да казва за храна, че ако не помним какво сме яли вчера, значи е било "бърза храна", която не си е заслужавала.

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените