Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Свежи, леки и неустоими - 7 десерта с крема сирене

Често дори не изискват печене. Вижте ги в галерията: Снимка: iStock
Често дори не изискват печене. Вижте ги в галерията:
Замразен мини чийзкейкТези красиви мини чийзкейкове всъщност са елементарни и дори нямат основа от бисквити. 300 грама леко размекнато крема сирене се разбива с миксер със 100 грама течна сметана и 100 грама захар (или мед, сироп от агаве, кленов сироп). Добавя се чаена лъжичка лимонов сок и екстракт от ванилия и сместа се сипва във формички. Оставя се за цяла нощ във фризера и на другия ден се сервира със сладко и пресни плодове. Снимка: iStock
Замразен мини чийзкейк

Тези красиви мини чийзкейкове всъщност са елементарни и дори нямат основа от бисквити. 300 грама леко размекнато крема сирене се разбива с миксер със 100 грама течна сметана и 100 грама захар (или мед, сироп от агаве, кленов сироп). Добавя се чаена лъжичка лимонов сок и екстракт от ванилия и сместа се сипва във формички. Оставя се за цяла нощ във фризера и на другия ден се сервира със сладко и пресни плодове.
Пухкави палачинкиПалачинките с крема сирене са по-дебели и пухкави и затова си вървят с изобилие от плодове, сладка, течен шоколад, мед и кленов сироп. За тях 150 грама крема сирене се разбиват с миксер заедно с 3 чаши брашно и половин чаша захар. После се добавят чаша мляко, 2 яйца, 2 пакетчета бакпулвер и половин лъжичка сода. Получава се гъста смес, от която в силно сгорещен тиган правим малки дебели палачинки. Сервираме с гарнитури по избор. Снимка: iStock
Пухкави палачинки

Палачинките с крема сирене са по-дебели и пухкави и затова си вървят с изобилие от плодове, сладка, течен шоколад, мед и кленов сироп. За тях 150 грама крема сирене се разбиват с миксер заедно с 3 чаши брашно и половин чаша захар. После се добавят чаша мляко, 2 яйца, 2 пакетчета бакпулвер и половин лъжичка сода. Получава се гъста смес, от която в силно сгорещен тиган правим малки дебели палачинки. Сервираме с гарнитури по избор.
Кето сладолед
От крема сиренето се получава великолепен сладолед без яйца, който дори е подходящ за кето диетата. 300 грама крема сирене се разбива с подсладител по избор и според диетата – еритритол, мед, агаве или обикновена захар. Добавят се 2 чаши заквасена сметана и екстракт ванилия. Когато се получи пухкава хомогенна смес, се изсипва в голям съд и се прибира в камерата. От време на време сместа се разбърква, за да не стане на кристали. Сервира се с плодове. Снимка: iStock
Кето сладолед

От крема сиренето се получава великолепен сладолед без яйца, който дори е подходящ за кето диетата. 300 грама крема сирене се разбива с подсладител по избор и според диетата – еритритол, мед, агаве или обикновена захар. Добавят се 2 чаши заквасена сметана и екстракт ванилия. Когато се получи пухкава хомогенна смес, се изсипва в голям съд и се прибира в камерата. От време на време сместа се разбърква, за да не стане на кристали. Сервира се с плодове.
Датски сладкиши
Пакет бутер тесто и пакет крема сирене = великолепен десерт. В дълбока купа се смесват 300 грама крема сирене, 100 грама захар, пакетче ванилия и един жълтък. Към тях се прибавят плодове на вкус и според наличността, задължително нарязани на ситно. Бутер тестото се реже на правоъгълници и краищата им се подгъват. Центърът им се пълни с крема сиренето и тестото се намазва с разбит жълтък. Пекат се на 200 градуса до бухване на тестото. Гарнират се с плодове и се сервират. Снимка: iStock
Датски сладкиши

Пакет бутер тесто и пакет крема сирене = великолепен десерт. В дълбока купа се смесват 300 грама крема сирене, 100 грама захар, пакетче ванилия и един жълтък. Към тях се прибавят плодове на вкус и според наличността, задължително нарязани на ситно. Бутер тестото се реже на правоъгълници и краищата им се подгъват. Центърът им се пълни с крема сиренето и тестото се намазва с разбит жълтък. Пекат се на 200 градуса до бухване на тестото. Гарнират се с плодове и се сервират.
Пухкав кейкПакет от 300 грама крема сирене лесно се превръща в неустоим пухкав кейк. За него сиренето се разбива с 2 чаши брашно и 2 чаши захар. След това се прибавят едно по едно 6 яйца и, след като се усвоят от сместа, се изсипват 2 пакетчета бакпулвер и ванилов екстракт на вкус. Форма за кекс се намазва с масло и се поръсва с пудра захар. Изсипва се сместа за кейка и се пече на 170 градуса до златисто. Оставя се да се охлади и тогава се вади от формата и сервира. Снимка: iStock
Пухкав кейк

Пакет от 300 грама крема сирене лесно се превръща в неустоим пухкав кейк. За него сиренето се разбива с 2 чаши брашно и 2 чаши захар. След това се прибавят едно по едно 6 яйца и, след като се усвоят от сместа, се изсипват 2 пакетчета бакпулвер и ванилов екстракт на вкус. Форма за кекс се намазва с масло и се поръсва с пудра захар. Изсипва се сместа за кейка и се пече на 170 градуса до златисто. Оставя се да се охлади и тогава се вади от формата и сервира.
Шоколадов мусЕлементарен, не изисква печене и не е прекомерно сладък. 300 грама меко крема сирене се разбърква с миксер с половин чаша течна сметана с висока масленост. Добавят се половин чаша захар и 5-6 супени лъжици качествено какао. Сладостта и горчивината на десерта могат да са според вкуса. Мусът се изсипва в чаши и се охлажда за няколко часа. Сервира се с плодове, шоколад или бисквити. Снимка: iStock
Шоколадов мус

Елементарен, не изисква печене и не е прекомерно сладък. 300 грама меко крема сирене се разбърква с миксер с половин чаша течна сметана с висока масленост. Добавят се половин чаша захар и 5-6 супени лъжици качествено какао. Сладостта и горчивината на десерта могат да са според вкуса. Мусът се изсипва в чаши и се охлажда за няколко часа. Сервира се с плодове, шоколад или бисквити.
Бисквити с ОреоЗа тези симпатични бисквити дори не е необходим миксер. В дълбока купа се смесват 120 грама крема сирене, 120 грама масло, пакет бисквити Орео и една чаша брашно. Всичко се размесва до груба смес, в която си личат парченцата бисквити, и се оставя за около час, покрита с фолио. После се оформят бисквити и се запичат за кратко – на 180 градуса за 10 до максимум 15 минути. Снимка: iStock
Бисквити с Орео

За тези симпатични бисквити дори не е необходим миксер. В дълбока купа се смесват 120 грама крема сирене, 120 грама масло, пакет бисквити Орео и една чаша брашно. Всичко се размесва до груба смес, в която си личат парченцата бисквити, и се оставя за около час, покрита с фолио. После се оформят бисквити и се запичат за кратко – на 180 градуса за 10 до максимум 15 минути.

Вземете пакет крема сирене и един миксер - обещаваме ви, че за нула време ще имате неустоим десерт, най-често дори без да изисква печене.

Сладкишите с крема сирене са свежи, чудесни за топлото време и не са прекалено сладки заради леко киселата нотка в сиренето. С подходящите продукти и подсладители са подходящи и за режими като кето например.

7 разкошни десерта с крема сирене можете да видите горе в галерията.

••• А как да си приготвим японски чийзкейк - разказваме тук:

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените