Това лято здраво сме се прицелили в домашно приготвените, приятно алкохолни напитки, на които да се насладим най-отговорно в компанията на близки и приятели. Едно от задължителните остриета в арсенала на домашния барман е Sour коктейлът, приготвен с истински бърбън от Кентъки, чиято рецепта е на цели 150 години и чийто пикантен, чист и сух вкус е особено подходящ за приготвяне на впечатляващи коктейли.
Такива ще приготвиш и ти за нула време и то в домашни условия, ако просто следваш лесните стъпки в този епизод на World Class Home Edition.
Bulleit Sour
Съставки:
- 50 ml бърбън Bulleit
- 25 ml прясно изцеден сок от лимон
- 12.5 ml захарен сироп 2:1
- 4-5 капки ароматен битерс (тип Angostura)
- портокалова кора
Метод: Съставките се разклащат в шейкър, пълен с лед (или в друг плътно затварящ се съд), за около 10-12 секунди. Коктейлът се прецежда през фина цедка в чашата за сервиране, която предварително е напълнена с лед. Парфюмира се и се декорира с кора от портокал.
World Class Home Edition пренася първокласното коктейлно изживяване в комфорта на собствения ви дом. Следете поредицата рецепти за коктейли, приготвени в няколко лесни стъпки от World Class барманите на България Николай Нейков, Димитър Димитров и Димитър Петровски с висококачествена алкохолна основа, семпли и достъпни съставки, и без специализирани бармански инструменти, за да се насладите на истински страхотни напитки винаги, когато ви се прииска.