12 специални събития преди прожекциите на CineLibri

Преди предвидените 12 ключови филмови прожекции по време на първото кино-литературно събитие у нас - CineLibri, пограмата на фестивала ще се обогати и от присъстивието на други изкуства - кино, театър, мода, музика, танци, съобщават организаторите.

Акцент ще бъдат срещите със създателите на някои от филмите и книгите, които ще бъдат представени по време на кино-гастрола.

На 5, 6 и 7 ноември писателката и сценарист Маргарет Мацантини и режисьорът и актьор Сержо Кастелито лично ще представят трите си филма в програмата - "Никой не се спасява сам" (Италия, 2015), "Не мърдай" (2004) и "Да дойдеш на света"(2012).

На 9 и 10 ноември пък ще се срещнем на живо с най-четения американец във Франция - Дъглас Кенеди, който ще представи романа си "Живот назаем" и филма по него.

Публиката ще може да се сдобие с книгите, вдъхновили тези великолепни екранизации с 30% отстъпка, да получи автограф от авторите и да разбере в разговор лично от тях подробности за процеса по създаването.

Откриването на фестивала ще се състои на 2 ноември с прожекция на класиката "Закуска в Тифани".

CineLibri ще посрещне всички свои гости от културните среди, читатели, съмишленици и партньори, с музика на живо, коктейли, перли и папийонки.

На следващия ден - 3 ноември - в кино Одеон, от 20:30 часа, всички, навършили 100 години са поканени на безплатно парти и кино, а по-младите зрители с един билет ще могат да се насладят, както на филма "Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна", така и на северно парти по повод стогодишния рожден ден на Алан Карлсон, включващо шведска музика, танци и почерпки.

Прожекцията на филма "Кустурица, балкански хулиган" в София ще се състои само на 4 ноември от 20.00 часа.

Филмът ще бъде жест към знаковата, многогодишна поредица на издателство Colibri - "Амаркорд".

И съвсем подобаващо в Дома на киното зрителите ще бъдат посрещнати от шумна и автентична изненада, включваща не само създателите на филма, а и необходимите за всяко балканско събитие гости.

По повод традиционния празник "Денят на мъртвите" на 8 ноември от 18:15 часа в "Дом на киното" ще се потопим във великолепната атмосфера на модерната класика "Фрида", придружена от мексиканска музика, ароматна сангрия и изненадващи гости, които ще ни припомнят необуздания артистичен талант на Фрида Кало.

На 10 ноември пък ще се пошегуваме с абсурдите на времето, също като Лудвик Ян, героя на чешката класика "Шегата", чиято специална прожекция в Зала Г8 от 19:30 часа ще е предхождана от дискусия за близкото минало с участието на видни български общественици.

В последния ден на CineLibri - 11 ноември, ще се впуснем в любовната лудост.

Ще разберем кои са трите етапа на любовта с една уникална интерактивна инсталация, която всеки ще може да докосне преди прожекцията на "Любовта трае три години" на Фредерик Бегбеде в "Дом на киното".

За най-малките любители на книгите и филмите пък ще има детски куклен театър и специална прожекция на забавната комедия "Ваканциите на малкия Никола" на 7 и 8 ноември в Зала Г8 от 11:00 часа и във Френския културен институт от 17:00 часа.

Повече за CineLibri можете да намерите на страницата на фестивала, както и във Facebook.

Билетите за прожекциите вече са в продажба на касите в съответните киносалони, на касите в НДК или през TicketPortal.bg.

CineLibri е част от специалните събития по повод 25-ия рожден ден на издателство Colibri.

Новините

Най-четените