Да засрамиш стария си лаптоп

Новият модел от S серията на VAIO е едно от най-добрите решения, ако за вас са важни и дизайнът, и производителността, когато избирате лаптоп.

Висококачественият дисплей на преносимият компютър на Sony е с най-предпочитания от потребителите размер - 15,5 инча. Въпреки големия екран, обаче, лаптопът е с изключително ниско тегло от едва 1,96 кг. Това до голяма степен се дължи на използваните магнезий и алуминий в напълно плоския корпус с дебелина едва 25 мм.

Full HD дисплеят е един от най-силните акценти в техническата характеристика на новия VAIO, който ще ви накара да прекарате дълги филмови нощи пред него. Освен висока детайлност при "консумиране" на мултимедийно съдържание, резолюцията от 1920x1080 пиксела ви дава и повече работна площ, за да не се налага да сменяте постоянно прозорци на различните програми, които ползвате.

Вградената батерия ще издържи до 6 часа без да се зарежда, като имате възможност да удължите работата на лаптопа до 13 часа с много удобна и ефикасна допълнителна плоска батерия. Това може да е много полезно, особено когато сте на дълъг път, в продължителна бизнес среща или просто полетът ви закъснява.

С бутона STAMINA/SPEED пък можете да превключвате между двете видеокарти на компютъра и така да оптимизирате режима на работа в зависимост от това дали ви трябва по-висока производителност или по-дълъг живот на батерията преди следващото зареждане.

И като стана въпрос за производителност - новият лаптоп на Sony ползва второ поколение процесор Intel® CoreTM i5 и мощна графична карта AMD RadeonTM с 1GB видео памет, което със сигурност ще засрами стария ви лаптоп, независимо дали работите с тежки програми или най-актуалните видеоигри.

Тагове: лаптоп, vaio, sony
#1 solaar 16.11.2011 в 10:11:04

Ква е тая евтина реклама? И откога 15" е голям екран?!?

#2 Scooby Doo 16.11.2011 в 11:40:47

Ами ако работиш драскач като автора сигурно си е голям.

#3 Мина 16.11.2011 в 15:27:48

Колко струва този Вайо?

#6 Mavado 16.11.2011 в 21:34:13

@ Manuela от паралела, който правиш между SONY и ACER всички установихме едно нещо - ти си нямаш никакво понятие от лаптопи. Не се изказвай неподготвена с такива сравнения.

#8 stg 17.11.2011 в 23:44:23

Вайо са скъпи лаптопи , които не се отличават с кой знае какво каччество, да нада Ейсър са но но не и над Дел или Леново и дори Тошиба, но кой ти разбира какво купува, търговия да има

#9 solaar 18.11.2011 в 09:37:12

@stg - малко си се объркал в класацията. Вайо наистина са скъпи, но характеристиките им са трепач. И тук не говоря за проц и памет, които имат всички, а за допълнителните неща, които понякога дори не си дават труда да напишат в обявите като допълнителни слотове, видео и други портове и т.н. Така че е трудно да се каже, че са много надценени, просто гроздето най-често ни е кисело. Делл е най-евтината световна фирма за компютри, дори по едно време продуктите й се продаваха само онлайн в чужбина. Разбира се, при нас нещата са пак наопаки, но това надали учудва някой. Леново са №1 при бизнес компютрите, но не правят компромис и с домашните. Тошибите отдавна не са това, което бяха и в момента са доста надценени откъм цена-качество и конфигурации. НР бяха добри преди 10ина години, в момента са на дъното по качество.

#10 qwe-2 19.11.2011 в 13:26:42

solaar, има разлика между Inspiron, Vostro, Adamo.... 1-вият е евтин, да. За вострото не зная колко е евтин и съм чувала, че други са го плюли, за разлика от адамо, обаче. Не зная и кои били най-добрите бизнес лаптопи, но моята машина(востро) е издържала много повече от други. Дори по-стар модел с по-слаби характеристики пак си е силна и не толкоз евтина, стига да е произвдена в Ирландия. Аз съм много доволна и за делл съм чувала само хвалби.

#11 solaar 21.11.2011 в 13:48:09

@qwe "и за делл съм чувала само хвалби" - интересно е как си пропуснала скандала, който почти не уби делл, когато батериите на лаптопите им се самозапалваха? Ето и един линк за размисъл - bit.ly/vs8iNX Трудно е да чуеш добри неща при това положение, но все пак в БГ не сме много напред с материала

Новините

Най-четените