Ще има ли Bentley SUV?

Дали някога слуховете, че Bentley ще започне производство на свой SUV модел някога ще изчезнат? С оглед на това колко жизнени се оказват подобни информации, това е малко вероятно.

Такива слухове се появяват на всеки шест месеца и най-накрая в Bentley ще решаг, че си струва да се конструира такъв модел. Това, че класическата британска марка е под шапката на гиганта Volkswagen дава на инженерите от компанията достъп до огромно количество технологии, готови разработки и цели платформи, така че разходите за създаването на SUV модел може да се окажат доста по-скромни от очакваното.

Началната позиция вече е ясна - платформата PL71 на VW, която се използва при популярните модели Audi Q7, VW Touareg и Porsche Cayenne, а според източници от компанията, бъдещият SUV модел ще се задвижва от W-образен 12-цилиндров двигател.

Кристоф Жорж, президент и главен оперативен директор на Bentley Motors вече призна, че маркетинговите специалисти на компанията проучват потенциала на един бъдещ SUV модел, а веднага след това се появиха спекулации, че концепцията на този автомобил може да дебютира още този март на салона в Женева.

В същото време не трябва да се забравя, че още една луксозна, но изключително спортно ориентирана марка под шапката на VW също подготвя SUV модел - естествено, става въпрос за Lamborghini. Предполага се, че при италианците процесът е много по-напреднал, премиерата на модела се очаква да е на автомобилния салон в Пекин в края на април.

Дали големите босове на VW ще позволят пряк пазарен сблъсък на два нови SUV модела на своите марки? Скоро би трябвало да стане ясно.

Тагове: автомобили, bentley

Новините

Най-четените