Новият Opel Astra ще се появи във Франкфурт

Дългоочакваното ново поколение на популярния модел на Opel - Astra, най-после видя бял свят, а официалната премиера на автомобила ще е на салона във Франкфурт през есента.

Новият Astra е изграден върху същата платформа, която се използва и при иновативния Chevrolet Volt - Delta, но инженерите на Opel са постигнали сериозен успех в олекотяването на модела. Новото поколение е с до 200 килограма по-леко в сравнение с актуалния модел.

Дизайнът на новия Astra е еволюция на предишното поколение, но чертите на колата вече не са толкова плавни и лесно се откриват заемки от решенията, използвани при концепта Monza от 2013 година, които лесно се превръщат в акценти в излъчването на колата - оформлението на предния капак, на праговете, на фаровете и стоповете и т.н.

Основните двигатели в моторната гама на Astra ще са 1-литров бензинов турбо мотор с мощност 115 конски сили и 1,6-литров турбодизел с 95 конски сили. Гамата включва и 1,4-литров бензинов мотор, също с турбо, а топ версиите ще се предлагат с 1,6 литра бензин с турбо и 2-литров турбодизел, като мощността и на двата двигателя е 200 конски сили.

Opel насочва Astra към работа и с гиганта Google и на борда на модела ще се появи системата Android Auto, който позволява използването на много приложения, създадени от интернет гиганта. Естествено, ще присъства и системата Apple Car Play, която осигурява връзка с телефоните iPhone и дава възможност за използването на приложенията на другия софтуерен гигант.

Новият Astra ще се предлага с ново поколение светлини - матричните LED фарове, които осигуряват по-добра видимост, дългите се включват автоматично, след което при засичане на насрещен трафик се включват късите.

Новините

Най-четените